Jeugdorkest EMM en Desdemona Dance brengen Kerstmusical ‘Scrooge’

15-12-2017 12:00 - Ingezonden door Roy de Leijer - Foto DeMeus

‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens is een van de bekendste kerstklassiekers. Het jeugdorkest van harmonie Eendracht Maakt Macht (EMM) uit Budel en musicalschool Desdemona Dance zijn hiervoor een bijzondere en nieuwe samenwerking aangegaan. Op vrijdag 22 december brengen zij het wereldberoemde kerstverhaal over Ebenezer Scrooge in gemeenschapshuis De Borgh in Budel.

Het jeugdorkest van EMM heeft zich in het verleden al vaker gewaagd aan bijzondere uitdagingen. De muzikanten wisselen concerten en concoursen af met grote en kleine projecten, zoals de JeugdProms en dit jaar ‘Scrooge’.
Voor het jeugdorkest is dit het eerste uitstapje in de musicalwereld. “We hebben nooit eerder een musical gebracht. Voor zover ik weet, is het zelfs de eerste keer voor EMM. Maar als het aanslaat willen we dit zeker vaker gaan doen”, vertelt Lincy van Middelaar van het jeugdorkest.

Scrooge vertelt het verhaal van de norse vrek Ebenezer Scrooge, die in de nacht voor Kerstmis bezoek krijgt van drie geesten.
De eerste voorbereidingen voor de musical zijn gestart in augustus. Van Middelaar: “In augustus hebben de eerste repetities plaatsgevonden. Het afgelopen weekend hebben we de musical twee keer helemaal doorgespeeld met Desdemona Dance.”
De musicalschool, die onder leiding staat van Joop van Heulen, is in meerdere Brabantse plaatsen actief. Van Middelaar: “Eerder dit jaar speelde de musicalschool al de voorstelling ‘Annie’ in De Borgh.”
Het jongste musicaltalentje die op 22 december het podium betreedt is 4 jaar oud. Van Middelaar: “De wat grotere rollen worden door oudere spelers uit de regio gespeeld.”
Desdemona Dance levert een cast van ruim 30 personen. Het jeugdorkest van EMM telt 35 muzikanten.
De voorstelling duurt bijna twee uur en is geschikt voor jong en oud, aldus Van Middelaar: “Het is best wel een eng verhaal. Voor deze musicalversie hebben we echter het script van een jeugdvoorstelling gebruikt.”
De grote zaal van De Borgh biedt op vrijdag 22 december plaats aan vierhonderd personen.
Kaarten zijn te bestellen via tickets@harmonie-emm.nl of op maandagavond om 20.00 uur in De Borgh. De entree bedraagt 7,50 euro. Kinderen tot 12 jaar betalen 4,50 euro voor een kaartje. Gemeenschapshuis De Borgh ligt aan de Doctor Ant. Mathijsenstraat 15 in Budel.