Uw vakantie, onze zorg, bij SteRoMa MED BV

23-07-2018 13:14 - Ingezonden door Redactie

Op uitnodiging van reisexpert Riks de Jong ging Claudia Daniels, medewerkster van HAC Weekblad onlangs mee naar het Turkse Alanya. Daar ontdekte ze met eigen ogen hoe SteRoMa MED BV complete vakanties aanbiedt, speciaal voor nierpatiënten en hun familie. Zo kunnen ook deze gasten genieten van een zorgeloze vakantie met alle nodige medische voorzieningen. Regelmatig brengt Claudia een verslag waarin telkens een ander aspect van de vakantie wordt belicht. Deze week: de medische faciliteiten.

Het leven van een patiënt die lijdt aan chronische nierinsufficiëntie is zwaar. De diagnose staat voor een geleidelijke en onomkeerbare verslechtering van de nierwerking. Op het moment dat volledige nieruitval zich voordoet is dialyse of transplantatie noodzakelijk. Bij dialyse wordt het bloed regelmatig gezuiverd via speciale apparatuur. Voor nierpatiënten houdt dit in dat ze een aantal dagen per week naar het ziekenhuis of een speciale kliniek toe moeten, om daar de dialyse te krijgen. De impact die dit heeft op zowel het professionele als persoonlijke leven is nauwelijks voor te stellen.

In Nederland stapt men daardoor steeds vaker over op thuisdialyse, waarbij de patiënt in het ziekenhuis geschoold wordt in de bediening van de apparatuur om vervolgens  de behandeling thuis voort te zetten. Dit betekent een totale ommekeer in kwaliteit van leven voor zowel de patiënt als zijn gezinsleden. Men kan de dialyse zelfs ’s nachts uitvoeren en daardoor een redelijk normaal leven lijden. In Nederland zijn er inmiddels circa 1500 patiënten die thuis dialyseren, in België gebeurt het nog nauwelijks vanwege medische, financiële en administratieve redenen. Specialisten zijn het er al langer over eens dat thuisdialyse een grote kwalitatieve verbetering voor het leven van een patiënt betekent. De manier van thuisdialyse gebeurt namelijk langzamer en met een ander pompsysteem, waardoor de aderen minder belast worden. Dat het proces in de vertrouwde thuisomgeving kan plaatsvinden heeft natuurlijk ook een positief effect. Thuis of in het ziekenhuis blijft men afhankelijk van de apparatuur en dat betekent dat een patiënt, praktisch gezien, niet op vakantie kan, wat natuurlijk ook erg vervelend is voor eventuele gezinsleden.

Hier heeft SteRoMa MED reizen Bv uit hoofde van Annie van Meijl iets op gevonden.
In 2010 is dit unieke ‘thuisdialyse - op vakantie project’ ontstaan en na verschillende jaren research en ontwikkeling is er eind 2016 een overeenkomst getekend door Annie van Meijl om haar appartement Maxima Residence I exclusief beschikbaar te stellen voor thuisdialyse gasten. Haar goede vriend Riks de Jong, met Travel XL een goede bekende in de reiswereld, heeft de sales en marketing voor zijn rekening genomen. Met meer dan 30 jaar reiservaring in Turkije staat hij garant voor een plezierige reis zonder zorgen, vanaf het boeken, tot aan thuiskomst.

De thuisdialyse vindt plaats in samenwerking met het moderne universitaire ziekenhuis Baskent. De gezondheidszorg in Turkije is van een hoog niveau en het Baskent Alanya beschikt over medewerkers uit verschillende westerse landen. SteRoMa werkt samen met Klaske Klassenberg, hun eigen Nederlandse hostess die reeds 13 jaar in Turkije woonachtig is en de taal vloeiend spreekt. Zij staat stand-by tijdens uw vakantie om u te ontzorgen, samen met de Nederlands sprekende chauffeur Mehmet die u van en naar het ziekenhuis kan vervoeren. Het appartement heeft de beschikking over een Nikkiso dialyse DB 6 uit 2016, een uiterst efficiënt en professioneel apparaat waarmee de meeste thuisdialyse patiënten vertrouwd zijn.

Volgende keer komt u meer te weten over wat het Maxima Residence I appartement voor de gasten te bieden heeft.