Nieuwe aanpak sluipverkeer lijkt vruchten af te werpen

12-01-2018 11:45 - Ingezonden door Roy de Leijer - Foto DeMeus

De maatregelen om het sluipverkeer van de A2 uit Maarheeze te weren lijken hun vruchten af te werpen. Dat was afgelopen dinsdag de eerste voorzichtige conclusie van onder meer de politie en de gemeente Cranendonck.

Vanaf 25 december is er - voorlopig tijdelijk - een eenrichtingssituatie ingesteld op een gedeelte van de Koenraadtweg, Oranje Nassaulaan, Moonslaan, De Hoge Weg, d’Aasdonken, Ulkedonken en Grote Bleek in Maarheeze. Deze maatregel, die wordt aangegeven door middel van verkeersborden, geldt van maandag tot en met donderdag tussen 07.00 en 09.00 uur. Voor bestemmingsverkeer en (brom)fietsers wordt er een uitzondering gemaakt.

Met de proef, die tot eind maart duurt, wil de gemeente Cranendonck automobilisten op A2 houden. Daardoor wordt voorkomen dat Maarheeze tijdens de ochtendspits dichtslibt met sluipverkeer. Wethouder Frits van der Wiel: “De mensen zijn de overlast spuugzat. Ook de gemeenteraad heeft om rigoureuze maatregelen gevraagd.”

Buurtbrigadier Henk van den Berg vult aan: “Het sluipverkeer zorgt voor veel onwenselijke situaties, zoals bijvoorbeeld bij een zebrapad waar veel schoolgaande kinderen oversteken.”
De eerste grote testcase was begin deze week, toen veel vakantievierders weer aan de slag gingen. Tot voorkort probeerden veel automobilisten, die vanuit het zuiden op weg zijn naar onder meer Eindhoven en verder, de ochtendspits te omzeilen door ter hoogte van Weert en Budel de A2 te verlaten. Dat gebeurde ook dinsdagochtend nog, maar veel minder dan normaal. Dat constateerde ook Van den Berg. “Wij zien duidelijk een verschil. Doordat er minder mensen in- en uitvoegen op de A2 merken we ook dat het verkeer daar beter doorrijdt.” Hij laat weten dat het niet de bedoeling is om meteen boetes uit te gaan delen voor automobilisten die de nieuwe borden negeren. Van den Berg: “Afgelopen maandag zijn we begonnen met het inzetten van verkeersregelaars. Op deze manier willen we de mensen laten wennen aan de nieuwe situatie.” Alleen verkeersborden helpen echter niet, aldus de politieman: “Veel automobilisten doen aan kansberekening. Bij de Irislaan in Leende, waar ook eenrichtingsverkeer is ingesteld, hebben we honderden bekeuringen uitgedeeld. Mensen nemen echter bewust het risico dat ze worden beboet.”
De verkeersregelaars, die onder meer bij de Moonslaan en de carpoolplaats aan de Kleine Bruggen stonden opgesteld, dirigeerden het doorgaande verkeer naar de nabijgelegen A2. Daar probeerden automobilisten door middel van ultrakorte sluiproutes (snelweg af, snelweg op) regelmatig toch nog wat winst te boeken.

Waterbed
Van der Wiel: “Verkeer is net als een waterbed. We zijn daarom benieuwd hoe deze maatregelen het gedrag van automobilisten beïnvloeden.” Van den Berg: “We zullen daarom ook het sluipverkeer op andere wegen gaan monitoren, zoals de Strijperdijk in Soerendonk.” De proef duurt tot eind maart en loopt vooruit op een definitief maatregelenpakket. Behalve bebording, verkeersregelaars en het uitdelen van bekeuringen zijn er ook andere opties denkbaar, zoals doseringslichten en verzinkpalen, oppert Van den Berg: “Op andere plekken zie je dat al.” Van der Wiel: “Eerst willen we het effect van deze maatregelen beproeven. Met het Platform A2 kijken we daarna naar een definitieve oplossing. Daarbij kan bijvoorbeeld ook Rijkswaterstaat worden betrokken. Voor deze maatregelen is een bedrag van 2,5 miljoen euro beschikbaar.” Het Platform A2 is een samenwerkingsverband waarbij onder andere de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende, Nederweert, Valkenswaard en Weert zich hebben aangesloten. Het platform maakt zich sterk voor een aanpak van de filedruk en het sluipverkeer.