Update: Hamont-Achel eert Elise Mertens

23-01-2018 20:24 - Ingezonden door Redactie

“Magische Mertens”, “Elise Mertens stunt”, “Het sprookje van Elise duurt voort”, … de krantenkoppen logen er de voorbije dagen niet om. De knappe overwinning van Elise Mertens in de kwartfinale van de Australian Open te Melbourne heeft van haar een wereldster gemaakt. Iets wat natuurlijk ook zorgvuldig gevolgd wordt vanuit Hamont-Achel, het Noord-Limburgse stadje waar zij – met de tennisracket steevast in de hand – opgroeide.
Om alle fans de kans te geven om samen, in een ontspannen sfeer, de triomftocht van Elise te kunnen volgen, nodigt de tennisclub van Hamont iedereen uit om de halve finale tegen Caroline Wozniacki bij hen in de club te komen kijken. Geen onlogische locatie, want het is hier dat Elise haar eerste stapjes op het tennisveld zette. Er zal daarom een groot scherm gehangen worden zodat alle aanwezigen de match nauwgezet en mogelijk nagelbijtend kunnen volgen. Het precieze uur van de wedstrijd staat nog niet vast, maar zeker is wel dat deze zal plaatsvinden op donderdagochtend 25 januari.
De prestaties van Elise gaan stevig over de tong in Hamont-Achel. De sociale media bulken uit van de succeswensen, het stadhuis werd ingekleed met foto’s van het jonge tennistalent. De lokale bakker maakte zelfs een speciaal gebak om haar te eren, wat overigens verkrijgbaar zal zijn aan de Hamontse tennisclub tijdens de halve finale van deze week. Ook het stadsbestuur steekt haar fierheid niet onder stoelen of banken en belooft binnenkort een speciale verrassing op sociale media om Elise dat extra duwtje in de rug te geven. Hou de Facebookpagina’s van stad Hamont-Achel dus zeker in de gaten!

Update: Vandaag is er meer informatie bekend over hoe de uitzending van de halve finale van Elise in de tennisclub van Hamont precies zal verlopen:
-De wedstrijd van Elise zal vermoedelijk om 04.00 uur beginnen. De deuren van de tennisclub van Hamont blijven de hele nacht open.