Belgisch Kampioenschap G-Baseball

13-06-2014 10:43 - Ingezonden door Redactie

Daar bovenop mogen drie teams zich een jaar lang officieel Belgisch Kampioen G-Baseball noemen, namelijk het BBB-team (spreekt uit als Beeeeeeeeeej Team) van Gibbo Galbergen uit het Antwerpse Mol, The Wild Bunch van BuSO St-Elisabeth uit Wijchmaal/Peer en de Honkers van SBSOG Zonneweelde uit Lommel (Limburg).


Dat het weer eigenlijk niet best te noemen was op de Scoutsrally heeft niemand parten gespeeld. Alle teams en deelnemers die zich hadden ingeschreven waren aanwezig. Het enthousiasme en de inzet tijdens de baseballwedstrijden was zo groot dat er zelfs tijdens de korte regenbuien gewoon werd doorgespeeld. Uiteindelijk begon de zon te schijnen en zo moest het ook zijn! 


In september 2013 hadden de Nstars het idee om het eerste Noord Limburgs Open G-Baseball Tornooi op de Scoutsrally te organiseren in 2014, speciaal voor de jongens en meisjes van BuSO-scholen uit de regio; met deelname van enkele teams op ons hoofdveld. Deze teams werden door de Nstars bekend gemaakt met het spelen van Baseball middels enkele G-Baseball initiaties op de scholen zelf.  Echter, door het enthousiasme van de spelers, begeleiders en eigenlijk alle betrokkenen werd dit kleine project gaandeweg steeds groter en groter…. even enkele cijfers op een rij:


Uiteindelijk hebben 10 teams uit Antwerpen, Limburg en Nederland deelgenomen op 3 baseball velden bij de Nstars op de Scoutsrally in Neerpelt. Meer dan 100 jeugdige en volwassen spelers samen met nog eens 20 coaches/begeleiders hebben een geheel verzorgde dag gehad. Dankzij de sponsors was er voor elke speler een luxe Nstars Cap, een lekkere hamburger of hotdog, een flesje water, een appel en een Goody Bag met o.a. een zonnebril voorzien. Elk team heeft een teamfoto met lijst gekregen en de drie winnende teams een grote beker. Precies 15 wedstrijden zijn er gespeeld in het tornooi dat dankzij de KBBSF/VBSL officieel “Het Belgisch Kampioenschap G-Baseball 2014” is gaan heten. Meer dan 20 volwassen vrijwilligers hebben de dag mogelijk gemaakt. 


Zoals gezegd werd er geschiedenis geschreven en dat kon alleen met de hulp van de vele enthousiaste organisaties, scholen en vrijwilligers die we allemaal nogmaals van harte willen bedanken. Dit waren: de meest enthousiaste G-Baseballers ooit -de spelers, coaches en begeleiders van- BuSO St-Elisabeth (gangmakers Linda Brusselaers en Alexander Rediers), GIBBO Galbergen (gangmaker Yvo Mast), Provil Ion (gangmaker Dries Elsen), SBSOG Zonneweelde; die allemaal op de fiets in de regen zijn gekomen (gangmaker Ruben Geys) en Team Cheetahs/ Sport Carrousel Beek NL, die helemaal uit Nederland zijn gekomen (gangmaker Jack Heuts). Ook een hartelijke dank je wel aan Ben Rottiers, voor zijn enthousiaste optreden - de gehele dag, Marc Faes, voor de fantastische foto’s (op www.neerpelt.in ), de vele vrijwilligers op de dag (An, Christel, Diana, Inge, Jo, Kim, Marjan, Coy, Erwin, Hans, Hector, Jean, Michael, Noël, Patje, Peter e.a.) en USAF/Legerbasis Kleine Brogel (Rob + team) for the Dunk Tank, Bouncy Castle and support. Ook alle sponsoren die dit event mede mogelijk hebben gemaakt: een dikke merci!