Neerpelt huldigt sportkampioenen

13-01-2018 08:54 - Ingezonden door Redactie

Vrijdagavond huldigden het Neerpeltse gemeentebestuur en de sportraad maar liefst 496 sportkampioenen uit 31 sportverenigingen. Kogelstoter Max Vlassak werd  uitgeroepen tot ‘Sportfiguur in de kijker’. Kajakster Joke Plas en tennisser Zizou Bergs kregen de trofee voor ‘Beloftevolle jongere’. De erkenning van ‘Sportverdienste’ ging naar Ludo Luyckx.
 
De kampioenenhulde zet de opmerkelijke sportprestaties van Neerpeltenaren en Neerpeltse sportclubs in de bloemetjes. Al deze sportkampioenen toonden het aflopen sportjaar dat ze enorm veel in hun mars hebben. Met hun prestaties hebben zij Neerpelt nogmaals op de kaart gezet als sportgemeente.
 
De Neerpeltse sporters behaalden heel wat Limburgse, Vlaamse en Belgische titels. Enkelen zetten opmerkelijke internationale prestaties neer, waar we met z’n allen trots op mogen zijn.
 
Max Vlassak (op de foto in het midden) werd uitgeroepen tot  ‘Sportfiguur in de Kijker’. De kogelstoter werd in september Belgisch kampioen bij de beloften. Hij zet de stap naar de seniors en werkt zich naar de top van België.
 
Er werden ook twee trofeeën voor ‘Beloftevolle jongere’ uitgereikt. De eerste ging naar kajakster Joke Plas van NWC, die maar liefst zeven keer Belgisch kampioen werd en internationaal mooie ereplaatsen behaalde. De tweede beloftevolle jongere is de Neerpeltse tennisser Zizou Bergs. Zizou veroverde het afgelopen jaar een plaats in het professionele tenniscircuit en werkt hard aan zijn weg naar de top. Hij bekleedt inmiddels plaats 963 op de ATP-ranking.
 
De trofee van ‘Sportverdienste’ ging naar Ludo Luyckx. Hij richtte in 1984 Wielertoeristenclub Blijf Jong op en was 13 jaar secretaris en 21 jaar voorzitter van de club. Hij is ook al sinds het prille begin lid van de Neerpeltse wielercommissie.