Belgisch kampioenschap te Brussel 24/2/2019

REGIO – Afgelopen zondag vond in het Park van Laken het Belgisch Kampioenschap veldlopen plaats. SACN (Sporting Atletiek Club Neerpelt) trok met 8 jeugdleden naar Brussel. Ze maakten er met z’n allen een volledig weekendje Brussel van. Zo konden ze zich optimaal voorbereiden. Op zaterdag gingen we na een bezoekje aan ‘Manneken Pis’ het parcours al eens verkennen. 

Een heerlijk parcours onder een stralende zonnetje. De sfeer zat top, iedereen was super gemotiveerd. Op zondagochtend waren het de kangoeroes die de spits mochten afbijten. Mirthe Loomans en Senn Lagarde liepen de benen onder hun lijf uit en kwamen beiden na een prima prestatie redelijk uitgeput aan de finish.  De geweldige medaille, het crosscup T-shirt én de suikerwafel maakten hun dag goed!

Bij de Benjamins jongens mocht Toon Weltens zijn ambitie gerust richting top-10 leggen. Nadat hij deze winter het eindklassement in de LCC op zijn naam wist te schrijven, had hij wel zin in een stevige wedstrijd in de schaduw van het Atomium.

Met z’n 89 waren ze, en het tempo lag verschroeiend hoog. In een pittige sprint kon Toon nog net de 9e plaats meepikken. Knap resultaat als eerstejaars benjamin!

Bij de pupillen meisjes hadden we Maxime Lagarde aan de start. Samen met 99 andere meisjes liep ook zij een aardige wedstrijd. Met de nodige spanning aan de start, liep zij geheel op haar eigen manier door het Park.

In de eerste ronde was het zaak vooral haar plaats te behouden, om in de tweede ronde toch enkele plaatsjes op te schuiven. Met een 75e plaats mocht ook Maxime tevreden zijn, en dat was ze ook!

Bij de pupillen jongens hadden we Jens Vanduffel, Mathias Weltens en Lander Loomans aan de start. Met 116 atleten stond de startlijn afgeladen vol, met het nodige ‘ellebogenwerk’ tot gevolg. Lander startte als een speer en nam halfweg de eerste ronde de koppositie. Daarna moest een tempo gezocht worden dat nog anderhalve ronde kon volgehouden worden. Met een 16de plaats was hij dan ook heel tevreden. Ook Mathias was goed weg en kon eigenlijk de ganse wedstrijd zijn positie min of meer behouden. Plaats 30 was dan ook zijn beloning. Jens geraakte ingesloten in de start en zag zowat de helft van het deelnemersveld langs links en rechts passeren. Hij bleef echter moedig strijden en knokte zich naar een 57e plaats. Geen gemakkelijke wedstrijd voor hem, maar hij is er tot op de meet voor blijven gaan, en dat siert hem! 

Tot slot hadden we bij de miniemen meisjes Indy Lagarde aan de start. 96 dames legden elk 1600m af. Ook Indy liet zich langs rechts overspoelen door een zwerm van een 25-tal atletes. Halfweg koers kwam ze ietwat in haar normale ritme, maar de top-20 was reeds te ver weg. Ze knokte zich wel nog mooi naar een 26e plaats en mag hier ook fier op zijn. 

Achteraf keken de sporters met z’n allen naar de Senioren en kwam de SACN-vlag zowat elke ronde goed in beeld op Sporza. Moe maar voldaan trok iedereen terug richting Noord-Limburg.