Heren Pelt A vergeten zichzelf te belonen

Het eerste herenteam van BBC Pelt kwam zaterdag goed voor de dag tegen Hades A, maar vergat zichzelf te belonen.

PELT – Op het veld van de klassementsleider gaf een gemotiveerd Pelt dadelijk de juiste toon aan. Dankzij een sterke verdediging en scores van aanvoerder Duane Geerlings liepen de bezoekers uit naar een 4-14 voorsprong. Vanop de vrijworplijn mocht Hades aan de achterstand knabbelen. Ook in het tweede kwart klopte verdedigend het plaatje. Iedere Peltse speler werkte keihard. Na enkele bezoekende balverliezen kwam de thuisploeg terug tot 26-27. Maar belangrijke rebounds van Tom-Peter van Haeren zorgden halfweg nog voor een kloofje op het scorebord: 33-37. Na de pauze hielden beide teams elkaar in evenwicht (39-39 en 47-47). Met een 9-0 deelde Hades een eerste mep uit: 56-47. Toen de Hasselaren naar 68-53 spurtten, bleven een alert reboundende Cas Wolters, en een raakmikkende Marijn bij de les. Een sterke teamprestatie werd echter niet beloond: 72-65.

Heren C kende op eigen veld een belabberde start tegen het ongeslagen Stevoort E. De ervaren bezoekers, die een paar weken eerder acteerden in de kwartfinale van de Beker van Limburg, kwamen furieus uit de startblokken en gingen na het eerste bedrijf ruim aan de leiding (16-35). De thuisploeg had vooral moeite met het afstandsschot van Stevoortenaar Tom Vandersteen. Hij was in de eerste helft goed voor liefst zes driepunters. Na wat omzettingen in de Peltse verdediging werd Vandersteen beteugeld en werd het verschil steeds kleiner. De drie volgende kwarten werden door de thuisploeg gewonnen. De eindsprint werd echter te laat ingezet waardoor de bezoekers met een 81-88 overwinning terug naar Stevoort afreisden.

De B-ploeg ging in As zwaar onderuit (106-51). De Peltse dames gingen zaterdag na de overwinning op Stevoort verdiend aan de champagne. Het was de tweede overwinning in twee dagen tijd. Op vrijdag was er al gewonnen van Basket Tongeren.

Heren A speelt zaterdag om 19.00 uur in de sporthal van Campus De Wingerd in Pelt tegen Maasmechelen A. Heren B speelt om 21.00 eveneens thuis. De tegenstander is Cosmo Genk B. De dames spelen om 18.00 uur in en tegen Basket Tongeren. Op zondag is het de beurt aan heren C. Het team speelt om 15.00 uur de uitwedstrijd tegen Bree Basket B.