In memoriam Frans van Leeuwen erelid Rood-Wit’67

Frans overleed afgelopen donderdag 21 februari in de leeftijd van 89 jaar. Frans is lid geworden op 1 juli 1970. Hij was bestuurslid vanaf  het seizoen 1970/ 1971 tot en met 1982/1983.  Tijdens zijn bestuurslidmaatschap was Frans de grote leider/grensrechter van ons 1e elftal in de seizoenen 1971/1972 tot en met 1980/1981. In die periode werd het 1e elftal 3x kampioen: 1974/75 met promotie naar de 4e klasse KNVB, 1978/1979 met promotie naar de 3e klasse KNVB  en 1979/1980 met promotie naar de 2e klasse KNVB. Het waren gloriejaren waarin de spelers van het 1e elftal bij Dinie en Frans een tweede thuis hadden. Een thuis waar veel gelachen werd en veel eieren met spek gebakken zijn. Dinie en Frans zorgden voor die gezelligheid waardoor in die tijd het 1e elftal een eenheid was en de meeste dames van de spelers mee gingen naar uitwedstrijden en daarna met z’n allen rond het biljart zaten in café de Sport. Samen de carnavalsoptocht gelopen in 1980. Op 20 november 1992 werd Frans tijdens het jaarfeest benoemd tot lid van verdienste. Op 19 oktober 1995 is hij benoemd tot erelid en op 30 april 2007 lid in de Orde van Oranje Nassau voor de vele verdiensten voor Rood-Wit’67.

Na zijn bestuurslidmaatschap en leider/vlagger van het 1e elftal werd Frans terreinknecht. Dit deed hij tot en met het seizoen 2010/2011. Frans was toen al 80 jaar. Hij kon en wilde de club niet los laten. “Als ik bij thuiswedstrijden alleen nog de vlaggen kom hijsen en na afloop weer de vlaggen neer kom halen” stelde hij voor. En zo kwam Frans op zijn fiets trouw elk weekend de vlaggen hijsen, weer naar huis om vervolgens weer op de fiets terug te keren om de vlaggen neer te halen. Toen zijn gezichtsvermogen enkele jaren geleden zo slecht werd is hij hiermee moeten stoppen. 

Het deed hem veel dat 2 van zijn kleinkinderen in het 1e elftal voetbalden. Maar het deed hem pijn dat hij de laatste 2 jaren de wedstrijden van Rood-Wit’67 niet meer kon zien omdat zijn gezichtsvermogen slecht was. Tot op het laatst bleef Frans zeer betrokken bij zijn Rood-Wit’67. Gespannen luisterde hij ‘s zondags naar de radio om de uitslag van Rood-Wit’67 aan te horen. Hij was afgelopen zondag 17 februari nog vol vreugde toen hij via de radio hoorde dat Rood-Wit’67 gewonnen had en dat zijn kleinzoon Jordi 2x gescoord had. Het was typisch Frans die emotioneel kon worden als er minder goed nieuws was binnen de vereniging maar juist ook als er goed nieuws was.

Frans zullen we herinneren als een echte clubman, iemand die van gezelligheid hield en een echt gevoelsmens was.

We zijn Frans erg dankbaar voor alles wat hij voor Rood-Wit’67 heeft gedaan. Ons medeleven gaat uit naar zijn (klein)kinderen en alle overige familieleden, vrienden en kennissen. 

We wensen hen heel veel sterkte met de verwerking van dit verlies.

Meer info over kunt lezen op het websiteadres www.wandaroosen-uitvaartzorg.nl.