In Memoriam Sjang Kuppens (1928 – 2019)

Op dinsdag 19 februari bereikte ons het trieste bericht van het overlijden van Sjang Kuppens. Sjang overleed in de leeftijd van 90 jaar waarin hij bijna  zijn gehele leven in zijn geliefde Toeterland woonde. Sjang, een verenigingsmens in hart en nieren waar vele verenigingen in het dorp dankbaar gebruik van hebben gemaakt. De kwaliteiten van Sjang pasten bij menige club in Budel-Schoot maar zéér zeker bij c.v. De Toeters, waar hij jarenlang lid was van het bestuur (tevens vele jaren voorzitter). In 1979 was Sjang prins van zijn geliefde Toeterland. Later werd hij ere-voorzitter van De Toeters waar hij bijzonder trots op was. Carnaval is hij altijd blijven volgen en tot vorig jaar hebben we Sjang (en Anny) bij elke carnavalsactiviteit te gast gehad, op hun eigen stekkie, alwaar je maar wat graag een borreltje dronk. De “Sjang Kuppens trofee”  (stimuleringsprijs voor de jeugd onder de 16) welke hij beschikbaar stelde voor de optocht in Toeterland zal de komende jaren nóg meer waarde krijgen. De spreuk van Sjang: “De jeugd heeft de toekomst!!” heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Wat was hij trots op alle jeugdgroepen die Schoot rijk is! Helaas zal hij de optocht in ons jubileumjaar niet meer zien maar wat was hij trots op de onderscheiding die Prins Jos III en Prinses Driena hem een paar weken geleden kwamen omhangen. Sjang, namens alle Toeters, BEDANKT voor alles! Wij gaan jou bij de prijsuitreiking van deze carnavalsoptocht eren met een grandioos applaus bij het uitreiken van jouw trofee … je hebt het dubbel en dwars verdiend! Toeterland is een icoon kwijtgeraakt en wij wensen Anny, zijn kinderen en familie heel veel sterkte in deze verdrietige periode! Jouw dienst in de kerk eindigde met het Toeterlied … “hiel Schoewet viert carnaval!”…. dat is wat jij zou willen en dat gaan we in dit weekend doen, echter voor het eerst zonder jou! 

c.v. De Toeters