Vier toestelkampioenen voor Turnlust, halve finale voor Vere van Breugel

BUDEL – Afgelopen zaterdag stond voor Turnlust in het teken van de regiokampioenschappen voor de 3e divisie en zondag werden de toestelfinales voor de 2e en 3e divisie geturnd.  Zaterdag kwamen jeugdturnster Laura van Bakel en seniorturnsters Nienke Duisters en Vere van Breugel in actie.

Laura turnde een hele nette wedstrijd en liet zien dat ze de afgelopen weken vooral aan de afwerking van haar oefeningen heeft gewerkt. Zij eindigde op een keurige 7e plaats. Helaas deed een val van balk haar de das om voor een plekje in de landelijke halve finale: de beste 6 turnsters mogen hieraan deelnemen. 

Nienke, uitblinker in stabiliteit, had haar dag niet. Zij startte wiebelig op balk en liet ook op sprong kostbare punten liggen doordat ze niet lekker uitkwam met haar aanloop. Een hele mooie vloeroefening kon het tij niet keren, Nienke werd 31e en sluit hiermee haar wedstrijdseizoen af.

Vere turnde een stabiele wedstrijd. Haar strakke half in/heel uit op sprong werd wat laag gewaardeerd door de jury. Op vloer wilde ze graag een hogere moeilijkheidsgraad turnen, maar tijdens haar oefening besloot ze toch op safe te gaan. Met een enkel schoonheidsfoutje turnde Vere zich naar de 19e plaats, waarmee ze een ticket voor de landelijke halve finale heeft verdiend.

Zondag kwamen Laura van Bakel (jeugd divisie 3), Linda Broers, Monique Mulder (senior divisie 3), Ine Eijkens (junior divisie 2), Merel van Breugel, Maudi Op den Buijsch en Jessie Kissen (senior divisie 2) in actie tijdens de toestelfinales. Er werden diverse medailles in de wacht gesleept: Laura won goud op vloer, Ine op sprong, Merel op brug en vloer. Zij zijn op deze toestellen in hun categorie de nieuwe regiokampioenen.

Zilver was er voor Ine, Linda en Maudi op vloer.  Maudi won ook het brons op brug.

Geen eremetaal, maar ook een superprestatie in de top-12 van de regio:

Sprong: Jessie (4), Linda (8). Brug: Laura (5), Ine (5). Balk: Ine (8), Jessie (11), Linda (12) Vloer: Monique (9).

Foto op het podium: Laura van Bakel, en foto met diverse meiden: junior- en seniorturnsters bij de toestelfinales.