Zo is het maar net #1

Vandaag heb ik, samen met een vluchteling uit Eritrea, een deel van de Randweg-Zuid opgeruimd, van het tankstation tot de rotonde richting Fabrieksstraat en weer terug. Dat was een goede keuze. We hebben anderhalf uur gewerkt en 7 kilo zwerfafval opgeruimd.
Wat was het warm in m’n nieuwe fluorescerende shirtje, ik zweette me dood! Ik dacht al lachend in mezelf: ‘Ik heb vandaag zeker geen sauna meer nodig!’ 
Ineens stopte er een busje. Er kwam een jonge jongen naar ons toe gelopen met grote gaten in z’n oren en een piercing in z’n lip. In z’n handen had hij 2 flesjes water. Voor ons. Omdat het zo warm was.. .. . 

Wauw!! 

Wie goed doet, blijkbaar goed ontmoet..

Ik zei dat ik het ontzettend lief van hem vond en vroeg of ik hem een dikke knuffel mocht geven. De rest van de tijd dat we aan het opruimen waren toeterden mensen, of ze zwaaiden. Geen idee wie het waren..
Ik heb een poosje niet opgeruimd, maar vandaag voel ik weer wat mij zo gelukkig maakt. Dat is mijn hart volgen, en doen wat ik MOET doen: zwerfafval opruimen, en mensen hiervan bewust maken, dáár word ik blij van. En de wereld geeft het weer terug aan mij, door lieve mensen die naar me zwaaien en me voorzien van water.

Ik ben een gelukkig mens. ?