Alert! Alert!

04 mei 2018 11:19Zo heel af en toe. Heel af en toe schep ik er genoegen in om met mijn ogen dicht auto te rijden. Gewoon. Mijn ogen stijf dicht en door blijven rijden! Gewoon, omdat ik het kan. Ik let natuurlijk wel heel erg goed op. Ik kijk wel uit hoor! Of er geen gevaar dreigt of op de loer ligt. Ook heb ik al lang in the picture of dat wat ik doe wel door de beugel kan en geloof mij nou maar als ik zeg dat ik dat heel goed kan inschatten, dat ik dat dan ook heel goed kan inschatten. Nee, ik doe dan in de auto gewoon heel eventjes mijn ogen dicht. Heel eventjes maar. Dat stelt echt niks voor, want ik merk dat ik er steeds meer bedreven in word. Ja ik maak er eerlijk gezegd af en toe al een beetje een sport van om steeds wat langer niet op de weg te kijken. Daar sta je echt versteld van hoe lang ik dat inmiddels al kan!
Nou hoor ik jullie hersenen kraken en sommigen schreeuwen het al bijna uit: Wat is hier in godsnaam aan de hand? Is dit nog normaal? Totaal geen besef van gevaar en al helemaal geen idee wat er allemaal fout kan gaan op de weg zeker? Rustig maar lieve lezers. Ik weet heus wel wat ik doe. Ik ben me er volledig van bewust. In tegenstelling tot vele anderen in het verkeer. Het wordt volgens mij met de dag erger en ik vind dat er zo snel mogelijk iets aan gedaan moet worden, want anders doe ik het zelf! Ik erger me er echt mateloos aan. Nee, lieve leesvrienden, ik bedoel natuurlijk niet dat ik me erger aan mensen die met hun ogen dicht rijden! Nee dat niet, maar het scheelt niet veel. Wat bedoel ik dan wel? Ik bedoel die mensen die zitten te bellen en te appen onder het rijden. Ongelofelijk! Dat mensen zó ernstig niet meer zonder dat apparaat kunnen. Zo erg dat ze zelfs onder het besturen van een auto, iets dat met enig gemak door een muur rijdt of een boom velt. En dan heb ik het nog maar niet over wat zo’n auto met voetgangers en fietsers kan doen. Onbegrijpelijk, dat die mensen onder het besturen van een auto het normaal vinden om naar het thuisfront te sturen dat alles goed gaat nadat ze een berichtje krijgen met de vraag hoe het met ze gaat. Denk toch eens na mensen! Zet die auto aan de kant als je moet bellen en je wilt niet handsfree gaan.
Ik ben onderhand meer dan 25 uur per dag bereikbaar. Je kunt me bellen (vast en mobiel). Je kunt me mailen, SMS-en, MMS-en, WhatsApps, Skypen, Googelen. Ook kun je me een brief sturen of een fax. Ik ben zelfs te vinden op LinkedIn, Twitter, Instagram en op Facebook. Verder heb ik e-mail, Gmail, Hotmail noem maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik ben erbij, ik heb het of ik zit aangesloten. Ook heb ik nog een aantal websites met gastenboeken voor eventueel commentaar. Daarbij komt nog een antwoordapparaat en vijf e-mailadressen waarop per dag zo’n 100 mailtjes binnenkomen. Echt waar! Je zou bijna denken dat er werkelijk niets aan me voorbij gaat. Dat ik overal bovenop zit. Natuurlijk probeer ik dat. Wat ik ook probeer is overal zo spoedig mogelijk op te reageren. Ik wil mensen ook niet graag laten wachten, begrijp je. En toch moet ik iedereen teleurstellen op die momenten dat ik auto rij. Want als ik auto rij dan kan mijn mobiele telefoon hoog en laag springen, maar dan neem ik niet op. Er is volgens mij namelijk geen bericht te bedenken dat belangrijker is om te lezen dan het voorkomen van een ongeluk.
Daarom zeg ik tegen die mensen die het gevaar er nog altijd niet van inzien: Wees alert!
Hé jij! Wees toch eens alert! Alert is waakzaam, maar dat is eigenlijk niet alles. Alert betekent ook Alarm. Er kan van alles gebeuren! Het is dan toch ook niet vreemd dat alert ook alarm als betekenis heeft? Als je in de auto rijdt en je krijgt een berichtje, dan moet er een ander belletje bij je gaan rinkelen dan je ringtoon.

Mocht je vragen of op- en/of aanmerkingen hebben mail dan naar [email protected]

Powered by Blog Grabber