Als het maar leuk is!

07 december 2018 10:16Ik kijk naar de foto en ik zie meteen dat het hier gezellig is. Dat het feest is. En dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Er wordt gezongen en gedanst. Er worden kadootjes uitgedeeld en lekker veel snoep gegeten. Er wordt gelachen en iedereen heeft plezier.
Het valt mij echter wel meteen op dat de pieten op deze foto niet geschminkt zijn. Maar ja, de oudere dames op de afbeelding zijn waarschijnlijk wel een beetje geschminkt, maar daar zie je dan weer niets van. Daar hoor je ook verder niemand over trouwens. Het hele jaar niet. Maar dat de pieten geen zwart op het gezicht hebben of roetgeveegd zijn is dan weer wel een item. Onderzoek wees onlangs uit dat het steeds meer mensen geen bal uitmaakt hoe piet eruit ziet of welke kleur hij heeft. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen. Zeg nou zelf dit ging toch helemaal de verkeerde kant op. Wat dat betreft denk ik dat we nu de goeie kant opgaan. Gewoon stoppen met de ellenlange discussie en focussen op hetgeen waar het uiteindelijk om draait: Als het maar leuk is toch?

Powered by Blog Grabber