Bospop 2018

19 juli 2018 15:14Elk jaar is er een festival in Weert. Gelokt door de klanken van de vaak wat oudere artiesten wordt dat festival veelal bezocht door de zogenaamde “al wat op leeftijd geraakte festivalganger”.
Dit type festivalganger ziet er vaak wat stoer en dreigend uit, maar in het wild kom je ze eigenlijk nauwelijks tegen. Behalve op enkele festivals wordt deze soort dan ook met uitsterven bedreigd.
De lijst van met uitsterven bedreigden is schrikbarend groot, bijna 2.000 staan er op de lijst. Wat het nog erger maakt is dat de meesten uitsterven door menselijk handelen. Het opwarmen van de aarde, ontbossen, vervuiling, jacht, allemaal redenen waarom er momenteel zoveel met uitsterven bedreigd zijn. Elk exemplaar dat uitsterft is er één teveel. Het vreemde is echter dat er voor bijna alle met uitsterven bedreigde soorten volop aandacht is, behalve voor de “al wat op leeftijd geraakte festivalganger.” Vooral voor de liggende soort (die je op de foto ziet), ziet het er momenteel slecht uit: het is alweer verleden tijd. De al wat op leeftijd geraakte festivalganger zal zich weer een jaar schuil gaan houden, in de hoop begin juli weer terug te mogen keren op de speelweide van Bospop.
Foto Jos Meusen

Powered by Blog Grabber