Da’s wel zo sportief

08 juni 2018 11:53Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik niet echt sportief ben. De meesten weten dat ik nou niet direct iemand ben die probeert het eerste ergens te komen of te zijn. Er zijn zelfs mensen die beweren dat als je mij ziet hardlopen dat je dan gerust mee kan lopen, want dan is er ergens iets aan de hand waar je beter snel vandaan kunt gaan. Als ik mijn wandelpas, ik zeg áls ik mijn wandelpas al versnel, dan is er nog maar één mogelijkheid, want dan wordt het al gauw “op ’n lopen zetten”. Dus, als je mij ziet rennen ga er dan maar vanuit dat er brand is. Nou vertel ik het allemaal weer veel drastischer dan nodig uiteraard, maar het is de geoefende lezer alweer helemaal duidelijk dunkt mij. Niet dat ik helemaal niks aan sport doe, want ik beweeg nogal wat, welbeschouwd. Ik sta dagelijks op de loopband en ik fiets als het weer het ook maar enigszins toelaat naar mijn werk. De fiets pak ik overigens altijd al als het weer het toelaat. En dan maakt het niet eens zoveel uit waar ik naartoe wil. Ik kijk graag naar grote sportevenementen zoals de Olympische Spelen of WK. Het wereldkampioenschap voetbal zit er weer aan te komen en dan ben ik weer van de partij. De FIFA kan weer op me rekenen. Ik kijk vrijwel alle wedstrijden en ik ben als sinds jaar en dag fan van de rode duivels. Al vanaf de tijd van Ceulemans en Vercauteren. Bij dobbelspelletjes doe ik ook niet te flauw. Dan mag je van mij gerust als eerste gooien en ik kan goed tegen mijn verlies, maar echt sportief ben ik niet. Nee, een echte sport beoefenen, dat zoek ik niet. Tot voor kort tenminste. Sinds een week is dat ineens helemaal veranderd. Ik was er eerlijk gezegd niet eens naar op zoek, want een sport zoek ik niet en ik sport zoeken zoek ik al helemaal niet. En toch is het me overkomen. Ik heb een sport gevonden. Jaja.. ik heb me nu toch iets gevonden zeg! Een sport waarin ik mijn hele ziel en zaligheid kwijt kan. Waar ik mijn ei in kwijt kan zogezegd. Waarbij ik waardering kan krijgen eb waarbij ik het idee of misschien wel de bevestiging krijg dat ik ertoe doe. Wil je het raden of zal ik het je maar zeggen? Ok dan! Ik heb het over vissen! Vissen is het helemaal! Ik hou zo van vissen dat besloten heb dat ik er meteen mee ga beginnen. En het wordt ook weleens tijd ofnie? Hoezo zeg je? Dat zal ik je eens effe uitleggen. Ik ben nu alweer voor de 49e keer bezig met deze column en zoals altijd wacht ik zometeen vol spanning af of er iemand op reageert. En dat mag van alles zijn. Een tip of een goede raad. Het mag ook een berichtje zijn van iemand die het absoluut niet met me eens is of iemand die er gewoon helemaal niks van begrijpt wat ik in de HAC plaats. Misschien worden er wel goede ideeën aangedragen. Maar lieve mensen, lieve lieve mensen, tot op de dag van vandaag heb ik op de kop af zegge en schrijve 3 mailtjes ontvangen. 3 ! Hallo! Is er iemand die dat normaal vindt? Die denkt dat het zo ook gewoon allemaal maar kan blijven doorgaan? Ik zal diegene eens even uit de brand helpen: Nee! Het wordt tijd dat de lezers eens van zich laten horen. Het wordt tijd dat ze ook eens achter de computer gaan zitten en een berichtje sturen naar [email protected] wordt tijd voor reacties en daar vis ik nu naar. En begrijp me goed, ik vis niet naar complimenten. Nee hoor, het hoeven geen complimenten te zijn. Ik kan goed tegen kritiek. Heel goed zelfs. Maar waar ik niet goed tegen kan is dat ik helemaal geen reactie krijg. Daarom zou ik jullie willen vragen om, ook al is het maar voor die ene keer, te laten weten wat je van mijn column vindt en hoe je er over denkt. Niet meer en niet minder. Anders halen we de 50 niet!
Dus mensen, nu is het jullie beurt! Da’s wel zo sportief.
Mocht je vragen of op- en/of aanmerkingen hebben mail dan VOORAL NU naar [email protected]

Powered by Blog Grabber