Een nieuwe Lente, een nieuw geluid?

30 maart 2018 12:08Wat duurde het toch weer ongelofelijk lang! De winter, de grauwe sluier over het land. Het donkere, het koude, het kille. Wat is het toch altijd moeilijk om achter de wolken de zon te blijven zien. Het valt echt niet mee. Zelfs niet als je bedenkt dat de winters van tegenwoordig niks meer voorstellen. Want ga me nou niet vertellen dat er geen momenten waren dat de zon scheen. Het schijnt tegenwoordig zelfs steeds vaker voor te komen. Zeker met die klimaatveranderingen. Het is ook vaak een idee dat er leeft in je hoofd. Het probleem zit hem denk ik in de wisselvalligheid der dingen. De ene keer zon, de andere keer regen, dan harde wind, zelfs nog sneeuw! Sneeuw ja! In de winter. Het moet ook niet veel gekker worden wel? Waar moet het toch heen zou je zo denken. Het is eigenlijk niet te geloven hoe flexibel de mens is. De mens heeft er gewoon vertrouwen in dat het uiteindelijk allemaal goed komt. We wapenen ons tegen alle nare weersomstandigheden en blijven gewoon hopen op de lente! De lente doet alle problemen verbleken. De lente schudt alles van zich af. Want een nieuwe lente betekent ook een nieuw geluid.
En jawel hoor! Op 21 maart is het dan weer zover! Het begin van de lente. Datgene waar we allemaal al zo ontzettend lang op hebben gewacht! Het is lente. Het weer is weer stilaan beter aan het worden, de mensen worden vrolijker, de vogels fluiten en gaan meteen volop eieren leggen voor Pasen. Iedereen heeft er weer zin in. We kunnen weer gaan genieten. Op 25 maart is zelfs de zomertijd alweer ingeschakeld. Wat vliegt de tijd zullen we maar zeggen. Nou vind ik dat ook wel weer een beetje hard van stapel lopen eerlijk gezegd. De lente is een paar dagen oud en de zomertijd doet al haar intrede. Maar ja, wat doe je ertegen? Zo gaat dat. We willen door. Een nieuwe lente en nieuw geluid! Een nieuwe lente, een nieuw geluid? Hoezo nieuw geluid?
Nu weet ik zo 123456 niet wat ze daar mee bedoelen. Een nieuw geluid? Wie heeft dat bedacht? Waar gaat dat over? Wat is de gedachte daarachter? Dat vind ik nou interessant. Ik ga gewoon even achterover liggen in de tuin, want dat kan in de lente. Gewoon even de tijd nemen om daar over te gaan zitten dagdromen, mijmeren. Omdat ik gewoonweg zo ontzettend graag weet wat mensen met iets bedoelen of voorhebben. En eerlijk gezegd weet ik in dit geval echt niet direct wat ermee bedoeld wordt, want zó slim ben ik nu ook weer niet.
Een nieuw geluid? Ik ben net even een half uurtje naar buiten gegaan, omdat ik dacht dat ik welllicht het nieuwe geluid al meteen zou horen. Ik lig in de tuin, in mijn hangmat, te luisteren en er komen nu niet echt geluiden in mijn oren waarvan ik denk: Ja, dat is wat ze bedoelen met een nieuw geluid. Nu zijn allerlei bedrijven hier in de buurt volop begonnen met het bouwen van nieuwe huizen, dus wat dat betreft krioelt het hier van de nieuwe geluiden. Of het nu gaat om bulldozers, hijskranen, hoogwerkers en ik weet het allemaal niet wat ik de laatste dagen om me heen hoor, het zijn nieuwe geluiden voor mij hier. Natuurlijk zijn het normale bestaande geluiden, maar voor mij is het hier in deze situatie nieuw. Dat is in feite met alles. Het meeste bestaat al. Het meeste is al ooit bedacht. Er is eigenlijk niks nieuws. De geschiedenis blijft zich herhalen. Er komt telkens weer een lente. En als je het niet wilt zien is er ook telkens weer datzelfde nieuwe geluid. Maar tóch is het belangrijk denk ik, om steeds opnieuw blij te zijn. Om te genieten van de veranderingen ook al vinden die telkens weer plaats. Genieten! Niet van het nieuwe, maar van het gevarieerde. Het hoeft geen verrassing te zijn wat er komt, als het maar een verandering is. Daar draait het om! En omdat dit jaar de lente nou nog niet bepaald heel erg warm begonnen is, zou ik dan ook in plaats van “Een nieuwe lente, een nieuw geluid”, het volgende willen zeggen: “Een frisse lente, een fris geluid”.

Powered by Blog Grabber