Het is toch niet te geloven! 726

12 april 2018 15:35Knijp eens in mijn arm! Er gebeuren tegenwoordig zoveel dingen om ons heen. Die dingen gebeuren ook nog eens in een razendsnel tempo. Ik kan het sowieso allemaal niet bijhouden, maar los daarvan sta ik steeds meer met mijn mond vol tanden en heb ik echt geen flauw benul wat er allemaal bedacht wordt en vooral wat er zoal om me heen rondspookt. Ik snap er steeds vaker helemaal niets meer van. Natuurlijk begrijp ik wel dat ik oud begin te worden, gelukkiger maar denk ik dan, maar ik wil met jullie toch graag enkele zaken doorlopen die mij bezig hielden de afgelopen week. Want geloof het of niet, maar de laatste tijd kom ik echt steeds vaker dingen tegen waarvan ik echt bijna omval van verbazing. Gewoon niet te geloven!
Nu krijg ik op iedere column die ik schrijf veel reacties. Meestal zijn dat mensen die het helemaal geweldig vinden wat ik telkens weer in het beste regionale weekblad te melden heb. Dat vind ik natuurlijk helemaal super en ik hoop ook dat deze mensen daar mee door blijven gaan, maar deze keer ben ik toch wel benieuwd of er mensen zijn die ook momenten hebben dat ze niet meer kunnen geloven wat er speelt en wat er aan de hand is of veranderd. Stuur het me maar. Schrijf het van je af! Dat helpt. Denk ik. Daarom schrijf ik het namelijk ook. Omdat ik denk dat het helpt. Simpel zat.
Ik kwam laatst ’s-avonds bij een betegelde plek buiten de bebouwde kom tussen Maarheeze en Soerendonk. Er was daar een ruimte gemaakt om personen regionaal te laten reizen. Aan de rand van het bos. Op de grond lag wat gereedschap en er waren rood-witte hekken geplaatst. Hier was duidelijk wat gaande. Er waren diverse bomen beschadigd en er was ook nog een gat gegraven. Er waren aan weerszijden van de weg glazen hokjes geplaatst met daarin een zitmogelijkheid. Bij de hokjes was een paal gezet met daarom heen een plastic zak. Onder de plastic zak zat een schema waarop te zien was wanneer het vervoermiddel zou arriveren. Er waren ook rekken waar fietsen in gezet konden worden. Het een en ander was echter nog niet in gebruik. Wat bleek namelijk? Een paar honderd meter voor dit punt was een zelfde punt. Hier stonden geen hokjes, maar verder was het hetzelfde. En om het nog een beetje onduidelijker te maken was er een paar honderd meter ná ook een zelfde plek. Wederom zonder hokjes. Binnenkort zou een van die drie punten verdwijnen en zou het eerste punt in gebruik genomen worden. De mensen die vanaf dan van dit regionale vervoer gebruik gingen maken moesten dus die enkele honderden meters op eigen gelegenheid afleggen, omdat er anders geen mogelijkheden zijn. Nu stond ik me daar te verbazen en kon ik niet geloven dat er in het centrum geen punt was waar vanuit gestart kon worden met deze vorm van vervoer. Als ik dan bedenk dat er binnen de bebouwde kom van de kleine kernen ook geen supersnel internet is, maar dat dat er dan buiten de bebouwde kom wel komt, wordt mijn verbazing groter en groter. Er zullen spoedig volop winkels en hotels gebouwd worden buiten de bebouwde kom. Binnen de bebouwde kom zal het leven langzaam verdwijnen door de winkels en gebouwen die leegstaan en buiten de bebouwde kom zal steeds meer meedoen waardoor de termen binnen en buiten de bebouwde kom steeds meer voor verwarring zullen zorgen. Zo zijn ze ook al begonnen met de snelheden aan te passen. Binnenkort ligt de maximum snelheid buiten de kom lager dan binnen.
Zo val ik dan van de ene verbazing in de andere. Net op het moment dat ik op het punt sta om aangifte te gaan doen of om een boze brief naar de gemeente te schrijven word ik wakker. Badend in het zweet. En terwijl ik met een hele hoge hartslag probeer te genieten van steeds diezelfde indringende harde pieptoon die me probeert duidelijk te maken dat het allemaal maar een droom was, denk ik bij mezelf het kan toch niet zo zijn dat ik de enige ben die er zo over denkt. Kom op mensen, laat je horen! Het moet maar eens afgelopen zijn.
Mocht je vragen of op- en/of aanmerkingen hebben mail dan naar [email protected]

Powered by Blog Grabber