Tegen de borst stuiten

12 oktober 2018 10:43Nou wil ik niet meteen over de zwarte pietendiscussie beginnen, maar het moet me toch even van het hart. Ik ben niet iemand die iets verbieden wil, juist niet, maar ik ben wel iemand die zegt dat we het voor iedereen zo goed mogelijk moeten doen. Als er iemand is die er problemen mee heeft dat zwarte piet zwart is, dan vind ik niet dat anderen daarover kunnen oordelen. Als je bij de dokter komt en je zegt tegen hem dat je last hebt van je rug dan zou je het toch ook raar vinden als de dokter dan tegen je zegt dat je onzin vertelt en dat je geen last kunt hebben van je rug? Precies!
Nou zul je misschien niet meteen begrijpen wat dat met de foto te maken heeft, maar ik hoop dat het wat duidelijker wordt als ik het uitleg. Op de foto zie je een grenspaal en een BH. Op zich is daar niets mis mee, zou ik zo zeggen. En toch zullen er mensen zijn die vinden dat dit dus absoluut niet kan. Daar verandert een argument als “het hangt daar al vele jaren en we bedoelen er verder niks mee” helemaal niets aan.
Ikzelf vind het wel leuk, maar ja……..
Wat de een prettig en normaal vindt, stuit de ander tegen de borst.

Foto ingezonden door Lieske Cox – Tekst Arian Compen

Powered by Blog Grabber