Trek mijn vinger

15 februari 2019 10:22Daar stond hij tussen al grote mensen. Helemaal vooraan! Wie had dit ooit kunnen denken? Hij had zelfs een drumstick gevangen. Dat stokje zou hij nooit meer loslaten, want ooit zou hij net zo goed kunnen drummen als zijn grote voorbeeld. Het idool waar hij al jaren naar luisterde. Wat die man kan met zijn drumstel is werkelijk onbeschrijfelijk. Natuurlijk, de gitarist doet zijn uiterste best om er een geweldige show van te maken, maar al wat deze man probeert is werkelijk niets als je het vergelijkt met wat de drummer er van maakt. Hij zit zelf alweer 5 jaar op les, maar voordat hij dit kan zal nog wel even duren. Daarom is hij ook vooraan gaan staan. Hij wil precies zien hoe het moet. Hij wil dit meemaken! Zoiets komt niet vaak voor. En al helemaal niet zo dichtbij. Hij kon er te voet naartoe. En nu stond hij daar. Straks nog even een handtekening vragen en die dan aan oma laten zien. En oma zal haar handen voor haar mond houden en ze zal het helemaal geweldig vinden. En het begrijpen. Aan oma laat hij het zien, want opa zal er toch weer een flauw grapje van maken. Zo van: “Tis geweldig jongen. Wo hedde die handtekening en dè stökske van?” Triggerfinger zegde? Vruger zeeje we altied: Trek us èn munne vinger! Dè was pas lache!”

Foto gemaakt door Frank Emmers. De tekst is van Arian Compen

Powered by Blog Grabber