Wat heet!

11 april 2019 15:45Vuur! Ik heb iets met vuur. Ik weet niet wat het precies is, maar het is in ieder geval heel apart. Een soort haat-liefde verhouding. Bij vuur krijg ik het gewoon warm! Wat heet!
Als ik bijvoorbeeld zo’n foto zie van een paasvuur dan schieten mijn gedachten meteen alle kanten op en denk ik aan 1001 dingen tegelijk. Leuk, gezellig, knus, warm, imposant, geweldig, feest en tot in de verre omtrek te zien zijn is zo’n beetje waar ik meteen aan denk. Als ik dan verder naar het vuur kijk, word ik ineens vanzelf wat negatiever. Dan denk ik aan brand, gevaarlijk, rook, stank, overlast en milieuverontreiniging. En dat is nou net wat ik niet wil!
Ik vind het paasvuur helemaal geweldig en toch ook weer onbegrijpelijk. Er is met dit evenement iets nieuws ontstaan, terwijl vuur en brand meestal van alles laten verdwijnen. Het is eigenlijk wel interessant om daar eens bij stil te staan. En dat ga ik ook doen ook!
Zaterdag 20 april ga ik gewoon naar het paasvuur. Eerst ga ik dan met volle teugen staan te genieten. Vervolgens denk ik even over alles heel goed na. Ik kom dan tot bezinning. Tenslotte ga ik naar de tent en neem een lekkere pint om alles af te blussen.
Wat heet!

Foto ingestuurd door Jeugdclubs Budel – Tekst Arian Compen

Powered by Blog Grabber