100steoptreden in De Dielis van Jaak en Tine

Een koppel met het hart op de juiste plaats. Ze lijken schaarser te worden maar gelukkig bestaan ze nog steeds. Reeds kort na de opening van vakantieverblijf De Dielis hebben Jaak en Tine hun talenten…100steoptreden in De Dielis van Jaak en Tine

11-11-2018 11:59 – Ingezonden door Redactie

Een koppel met het hart op de juiste plaats. Ze lijken schaarser te worden maar gelukkig bestaan ze nog steeds. Reeds kort na de opening van vakantieverblijf De Dielis hebben Jaak en Tine hun talenten aangeboden aan zich gratis in te zetten voor vakantiegroepen in De Dielis. De Dielis is een vakantiewoning gelegen in Hamont-Achel en gericht naar zorggroepen en kindvriendelijke familievakanties. Elke dinsdagavond staan Jaak en Tine paraat om een half uurtje entertainment te brengen door een huiskamerconcertje te spelen op hun klarinet. Van maart tot en met oktober zijn bijna elke midweek groepen personen met een beperking en hun begeleiders te gast in het vakantieverblijf. Deze groepen worden tijdens de schoolvakanties nog eens aangevuld met vakanties van vzw Menno’s droom. Deze vzw zet zich al enkele jaren in om gratis vakanties aan te bieden aan gezinnen die geteisterd worden met een kind met kanker. Zo ook afgelopen dinsdag. De kinderen van de Menno’s droomvakanties in De Dielis keken uit naar de gezellige klanken van Jaak en Tine hun klarinet. Jaak maakt tussen de liedjes door een praatje met de kinderen en betrekt hen onder andere door hun te bombarderen tot dirigent. Uptempo liedjes worden afgewisseld met ingetogen liedjes om eveneens stilaan de naderende bedtijd aan te kondigen. De durvers wagen zich na een tijdje voorzichtig aan een dansje, de stillere genieten aandachtig, maar na afloop van elk liedje applaudisseert iedereen. Afgelopen dinsdag was het een jubileumeditie. Reeds voor de 100ste keer kwamen Jaak en Tine in De Dielis muziek spelen. Het zijn zij zelf die nauwgezet bijhouden voor welke groepen ze vanaf 2012 tot nu allemaal al hebben mogen spelen. En hier zitten verscheidene groepen bij die elk jaar terugkomen en telkens weer Jaak en Tine vragen voor een huiskamerconcertje. Dit zegt uiteraard meer dan genoeg. Bedankt aan Jaak en Tine om dit al 7 seizoenen en reeds 100 keer voor deze kwetsbare doelgroepen belangeloos te doen. Dankzij jullie wordt voor deze groepen hun vakantie in Hamont-Achel nog wat meer onvergetelijk.

Powered by Blog Grabber