2018 was succesvol jaar voor Smokkelmuseum

Het Smokkelmuseum heeft in 2018 weer meer bezoekers mogen verwelkomen. Het afgelopen jaar was zelfs sprake van bijna een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Steeds meer mensen weten de weg naar…2018 was succesvol jaar voor Smokkelmuseum

13-02-2019 19:46 – Ingezonden door Redactie

Het Smokkelmuseum heeft in 2018 weer meer bezoekers mogen verwelkomen. Het afgelopen jaar was zelfs sprake van bijna een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Steeds meer mensen weten de weg naar het Smokkelmuseum te vinden, zowel de individuele bezoekers als de (groeps)rondleidingen met een gids. Ook kregen we diverse schoolklassen op bezoek en konden we met een speciaal programma de kinderen kennis laten maken met het smokkelverleden van onze streek. Iedereen krijgt een informatieve film te zien, die verhalen en anekdotes vertelt over het smokkelen in armoedige tijden waarin de grenzen illegaal werden overschreden. Op dit moment is er ook een tijdelijke tentoonstelling in het museum over de huidige inzet van speurhonden door de douane om smokkelwaar op te sporen. Hierbij is er een leuk doe-boekje ontwikkeld voor de kinderen om samen met speurhond Doerak op zoek te gaan. Voor groepen is het mogelijk om samen met een gids het Smokkelmuseum te bezoeken, ook in het weekend of in de avonduren, mits na tijdige afspraak. Het Smokkelmuseum vind je bij de VVV op de Markt 22a in Budel en is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 – 13.00 uur. Groepen ook buiten deze tijden op afspraak.  Laat u ook eens verrassen door de verhalen en anekdotes van ons verleden.

Powered by Blog Grabber