3FM Serious Request doet Maarheeze aan

Vanaf 2004 lieten de dj’s van 3FM zich een week lang zonder te eten opsluiten in een Glazen Huis. In het onderkomen, dat vaak neerstreek in een grote stad, werden verzoekplaatjes gedraaid waarvan de opbrengst…3FM Serious Request doet Maarheeze aan

02-12-2018 15:30 – Ingezonden door Redactie

Vanaf 2004 lieten de dj’s van 3FM zich een week lang zonder te eten opsluiten in een Glazen Huis. In het onderkomen, dat vaak neerstreek in een grote stad, werden verzoekplaatjes gedraaid waarvan de opbrengst naar het goede doel ging.
Na 14 edities is er gekozen voor een nieuw concept. Dit jaar laten de dj’s zich niet opsluiten, maar trekken ze juist het land in.

Drie teams, steeds bestaande uit twee dj’s, wandelen 24 uur per dag voor het goede doel. Onderweg moet de dj’s voor hun eigen onderkomen en maaltijden zorgen. Dat doen ze vanuit drie locaties in Nederland. Vervolgens wordt er van actie naar actie door het land getrokken. Weert is een van de drie startlocaties.
De 3FM-dj’s Rob Janssen en Jorien Renkema vertrekken in de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 december vanuit Weert, Sander Hoogendoorn en Eva Koreman beginnen op Vlieland en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen trappen af in Hengelo. Uiteindelijk finishen de dj’s in TivoliVredenburg in Utrecht. Daar werd destijds de eerste editie van 3FM Serious Request gehouden.
Renkema en Janssen vertrekken om 03.00 uur. Het team legt in totaal 171 kilometer af. Na de start in Weert wordt er koers gezet naar Maarheeze. Vervolgens worden onder meer Sterksel, Heeze, Geldrop en Eindhoven aangedaan.

De afgelopen jaren werd er geld ingezameld voor een stille ramp ergens in de wereld. Een ramp met veel slachtoffers, maar weinig media-aandacht. Ditmaal kan er worden gekozen uit verschillende goede doelen, die in samenwerking met het Rode Kruis zijn geselecteerd. Er kan geld worden ingezameld voor reanimatiecursussen en AED’s, voor bescherming tegen natuurgeweld of voor noodhulp bij oorlogen en conflicten.

In Maarheeze roept Liesbeth van Zon van café Ons Lieske haar dorpsgenoten en gemeentegenoten op om in actie te komen voor 3FM Serious Request. “Ergens tussen vier en zes uur in de ochtend brengen de dj’s een bezoek aan Maarheeze en aan het café. Ze maken hier hun eerste half uur durende tussenstop”, weet Van Zon. In het café kunnen mensen persoonlijk aan de dj’s hun donatie of de opbrengst van een actie overhandigen.
Als het aan Van Zon ligt, dan krijgen de dj’s een warm onthaal. “Het liefst wil ik hiervoor het hele dorp en de gemeente mobiliseren. Hier aan de bar leeft de benefietactie al volop. Inmiddels heb ik al met verschillende scholen en muziekverenigingen contact gezocht voor het organiseren van acties. De eerste reacties zijn heel positief.” Zelf verkoopt Van Zon zakjes met apennootjes voor Serious Request. Ook wil ze nog een aantal activiteiten organiseren, waaronder een kienavond.

Via de website www.seriousrequest.nl kan er worden aangehaakt bij een kant-en-klare actie. Ook is het mogelijk om een eigen actie op te zetten.
Voor meer informatie zie: www.seriousrequest.nl. Ideeën of acties voor het onthaal van de dj’s bij Ons Lieske kunnen worden aangemeld bij Liesbeth van Zon, 06-12920878 en e-mail: info@onslieske.nl.

Powered by Blog Grabber