A.T.B. toertocht “Rondje Cranendonck”, Brabants Mooiste !

Zondag 16 december organiseert de Budelse TWC de Zwoegers wederom haar alom bekende “Rondje Cranendonck” een ATB-toertocht door de prachtige bosrijke natuur van de 6 kerkdorpen die tezamen de gemeente…A.T.B. toertocht “Rondje Cranendonck”, Brabants Mooiste !

15-12-2018 14:26 – Ingezonden door Redactie – Foto Peter Vos

Zondag 16 december organiseert de Budelse TWC de Zwoegers wederom haar alom bekende “Rondje Cranendonck” een ATB-toertocht door de prachtige bosrijke natuur van de 6 kerkdorpen die tezamen de gemeente Cranendonck vormen. Inschrijven en vertrek vanaf 8.30 uur tot 10.00 uur bij Sporthal de Zuiderpoort, Sportlaan 7 te Budel. Hier is volop parkeergelegenheid aanwezig. Geroutineerde fietsers maar ook ongetrainde recreanten kunnen kiezen uit drie afstanden: 30 km, of 40 km en voor de bikkels zelfs 50 km.  
U kunt zich dit jaar weer laten verrassen doordat de tocht weer deels is vernieuwd !  Zo is o.a. de 30 kilometer tocht bijna geheel nieuw. Ook bevatten de 40 en 50 kilometertocht nieuwe spectaculaire trajecten. Dat moest ook wel want van Defensie mogen we niet meer over het militaire oefenterrein rijden. Alhoewel, dat mocht wel maar dan wel even via 4 verschillende instanties een kleine 1000 Euro aftikken. Te gek voor woorden, temeer aangezien wij aldaar over een bestaande en reeds uitgepijlde vaste atb-route fietsen dat er al jaren ligt (vanuit de VVV-brabant). Afijn, misschien stof tot praten op de grote rustpost, die nu ligt op een meer centraal punt voor alle routes (camping Soerendonk). Vernieuwde Scan&Go apparatuur zorgt voor een nog snellere inschrijving.
De tocht is zeer duidelijk met pijlen en houtkrullen uitgezet en de vele single tracks zijn inmiddels al netjes voor u aangeveegd.  Meer dan 40 getrainde verkeersregelaars beveiligen de oversteekplaatsen en andere gevaarlijke punten. En, wij hopen het natuurlijk niet, maar EHBO-ers staan klaar bij de sporthal en bij de rustpost mocht er zich iets voordoen. Ook de, nu nog gezelligere,  rustpost is weer ingericht waar u even tot rust kunt komen en nieuwe energie kunt opdoen in de vorm van warme soep, banaan, koek, reepjes en energie-drank. Finish is wederom bij Sporthal de Zuiderpoort, Budel waar een afspuitplek is ingericht en waar ook douches aanwezig zijn. Veel sportievelingen blijven vervolgens hier hangen in de kantine om, onder het genot van een drankje, de opgedane ervaring uit te wisselen. Inschrijfgeld 4 euro voor Fietsleden en 5 euro voor overige. Ben je nog geen 16 jaar dan mag je gratis meetrappen! Mis dit niet en trek er met het hele gezin op uit of met je maten en drink met mate(n). Tot ziens op zondag 16 december! (voor meer info : www.dezwoegers.nl of bel Peter Vos 0031 6-22413785).

Powered by Blog Grabber