Aantekening Groot Zakelijk Vastgoed voor Groenen Taxaties uit Soerendonk

SOERENDONK – Afgelopen vrijdag heeft Ron Groenen met goed gevolg het assessment Groot Zakelijk Vastgoed voor de expertcommissie bij het NRVT.nl doorlopen.Aantekening Groot Zakelijk Vastgoed voor Groenen Taxaties uit Soerendonk

25-03-2019 14:30 – Ingezonden door Redactie

SOERENDONK – Afgelopen vrijdag heeft Ron Groenen met goed gevolg het assessment Groot Zakelijk Vastgoed voor de expertcommissie bij het NRVT.nl doorlopen. Deze aantekening is noodzakelijk voor taxateurs die vastgoedobjecten taxeren met een waarde hoger dan 5 miljoen euro. Nederland telt ca. 7000 register-taxateurs waarvan er ca. 100 gecertificeerd zijn als REV (Recognised European Valuer). Een select aantal taxateurs binnen Nederland heeft daarnaast de aantekening  Groot Zakelijk Vastgoed.
De regelgeving wordt steeds strakker wat weer meer tijd vergt voor het uitbrengen van taxatierapporten. Met als gevolg dat de kosten steeds hoger worden. Dit is voor particulieren en ondernemers maar ook voor de taxateurs minder leuk. “Ik kan me wel voorstellen dat als ik een taxatie uitvoer van 67.000.000 euro er andere eisen aan mij gesteld mogen worden dan bij de taxatie van woonhuis of een perceeltje landbouwgrond met een waarde van 2000 euro” aldus Ron Groenen. Ondanks dat taxeren een arbeidsintensief traject is geworden zullen taxateurs letterlijk gedwongen worden om aan de regelgeving te blijven voldoen. De banken verstrekken anders geen hypotheek. Momenteel is de markt nog oververhit, Eindhoven barst uit zijn voegen. Omliggende gemeenten, waaronder ook Cranendonck, profiteren hierin mee.  Alles stijgt, de bouwgrond, de bouwmaterialen, alleen de lonen blijven achter dus er komt een keer een botsing. Bouwen voor starters is mooi, beter is het om te bouwen voor ouderen, dan komt er doorstroming in alle typen woonhuizen waardoor er meer aanbod komt.

Powered by Blog Grabber