Achel VV – FC Alken wint doelpuntenregen

ACHEL – Een onwaarschijnlijk en zelden gezien wedstrijdverloop  dreigde groen-wit lange tijd op te zadelen met een mogelijk levenslang hoekschoppentrauma maar een uitstekend duo Smolders-Van Der Wiel deden de wedstrijd telkens weer kantelen in het voordeel van de thuisploeg, die er uiteindelijk in slaagde…Achel VV – FC Alken wint doelpuntenregen

22-03-2019 11:51 – Ingezonden door Redactie

ACHEL – Een onwaarschijnlijk en zelden gezien wedstrijdverloop  dreigde groen-wit lange tijd op te zadelen met een mogelijk levenslang hoekschoppentrauma maar een uitstekend duo Smolders-Van Der Wiel deden de wedstrijd telkens weer kantelen in het voordeel van de thuisploeg, die er uiteindelijk in slaagde 3 kostbare punten te behalen tegen een erg sterk Alken, dat nochtans na een vroege rode kaart ruim 80 minuten met tien man verder moest.  

De wedstrijd begon voor groen-wit onder een gunstig gesternte. Al in de 8ste minuut mocht Jan Smolders alleen op doelman Spobeck afstormen, werd van achter aangelopen door Manshoven die zich meteen mocht gaan douchen en Jan himself draaide de vrije trap rond de muur binnen (1-0). Een vroege voorsprong en de bezoekers nog 80 minuten met zijn tienen…. De vreugde was echter van korte duur. Amper 3 minuten later lobte Maes, randje buitenspel, de gelijkmaker binnen (1-1) en nog even later draaide Stas voorbij een kluwen aan spelers een hoekschop rechtstreeks binnen (1-2). Maar groen-wit stroopte de mouwen op en nam de wedstrijd terug in handen. Florin Theuwis – voor het eerst aan de aftrap na een maandenlange afwezigheid – kapte zich mooi vrij op de rand van het strafschopgebied en vuurde een kanonskogel af op de vuisten van de Alkense doelman. Na een mooie schietkans voor Kevin Wielockx speelde Jan Smolders Jonas Van Der Wiel vrij die zich voorbij de doelman dribbelde maar zijn schot door een teruggekomen Alkense verdediger van de doellijn gehaald zag. De daarop volgende hoekschop leverde Jonas opnieuw een schietkans op en dit keer draaide hij met zijn rechter de bal in de verste hoek binnen (2-2). Toch zouden de bezoekers met een voorsprong de rust in gaan. Alkenaar Stas schilderde (alweer) een hoekschop perfect op het hoofd van Maes (2-3).
Amper 5 minuten gespeeld in de 2de helft hingen de bordjes trouwens weer gelijk : Jan Smolders, randje buitenspel, reageerde alert op een slimme assist van Kevin Wielockx (50’ 3-3). Maar opnieuw sloeg Alken onverbiddellijk en opnieuw op hoekschop terug : Punie mocht de bal aan de 2de paal ongehinderd binnenduwen (3-4).  Gelukkig voor de thuisploeg deed een carambole even later de bal voor de voeten van Jan Smolders belanden en tegen diens plaatsbal had doelman Spobeck geen verhaal (4-4). Met klamme handjes en dichtgeknepen billen moest het thuispubliek even later opnieuw enkele levensgevaarlijke hoekschoppen van de bezoekers ondergaan, maar groen-wit had zijn lesje geleerd, kon het gevaar keren en ging zelf op zoek naar een nieuwe voorsprong. En die kwam er : Florin Theuwis zette zich door op links en bediende Jonas Van Der Wiel die de winnende treffer tegen de netten prikte.  Alken zou in een zinderend slot nog 20 minuten vruchteloos op zoek gaan naar de gelijkmaker. De groen-witte verdediging met Tom Wertelaers, Bram Geers, Gert Timmermans en Niels Vandebroek gaf echter geen krimp. Ook de 19-jarige Raf Theunissen, na de pauze ingevallen voor de geblesseerde Jasper Vandebroek, speelde op de rechterflank een sterke wedstrijd. Enkel toen doelman Brecko 10 minuten voor tijd getorpedeerd werd in het strafschopgebied gingen de potjes aan beide zijden hier en daar overkoken. Groen-wit had via Florin Theuwis en Jan Smolders nog 2 uitstekende mogelijkheden om met een 6de doelpunt alle twijfels weg te nemen maar stuitte telkens op de bezoekende doelman. Het bleef bijgevolg bibberen tot de laatste seconde maar de volle buit bleef op de Siggert. Volgende wedstrijd is op zondag 24 maart om 15.00 uur. Dan speelt Achel vv de uitwedstrijd tegen Melo Zonhoven.

Powered by Blog Grabber