Achel VV – FC Herk De Stad 0-3

Een uitslag die doet uitschijnen dat de thuisploeg kansloos werd opzij gezet door de leider uit 1ste provinciale.Achel VV – FC Herk De Stad 0-3

28-02-2019 15:05 – Ingezonden door Redactie

Een uitslag die doet uitschijnen dat de thuisploeg kansloos werd opzij gezet door de leider uit 1ste provinciale. Maar groen-wit speelde een uitstekende 1ste helft waarin ze verzuimde haar kansen af te werken en dat betaalde ze cash in de 2de helft. Want de bezoekers uit Herk benutten meteen na de pauze de eerste mogelijkheid om op voorsprong te komen en lieten daarna pas zien over een uitstekende ploeg te beschikken met het nodige technisch vernuft en veel snelheid.
De thuisploeg ging uitstekend van start. Al in de 1ste minuut trapte Kevin Wielockx een vrije trap op de paal. De bezoekers toonden zich snel en behendig in de combinaties maar het was groen-wit dat stilaan het heft in handen nam. Niels Vandebroek lobte de bal van ver over doel (14’) en amper 2 minuten later speelde Jonas Van Der Wiel Johnny Bekaert aan die op links Niels Vandebroek vrijspeelde maar diens schot kon doelman Valkeners niet verontrusten. De talrijke aanvalsgolven van de thuisploeg werden helaas al te vaak onderbroken door al dan niet vermeend buitenspel en enkele potige ingrepen op de enkels van o.a. (alweer) Jan Smolders en Gert Timmermans . Een knappe infiltratie in de rechthoek van Jasper Vandebroek bracht Kevin Wielockx in schietpositie (37’) en ook Jan Smolders kon op links Niels nog eens in stelling brengen maar zijn schot miste het doel.
Na de koffie meteen een koude douche voor de thuisploeg. Stokmans profiteerde van een half mistasten in de Achelse verdediging en trapte de bal van op de backlijn in de benedenhoek (47’ 0-1).  Achel VV reageerde maar de mee opgerukte Tom Wertelaers miste van dichtbij de kans op de gelijkmaker op aangeven van Johnny Bekaert (52’)…… en werd even later koud gepakt toen alweer Stokmans de 0-2 aan de 1ste paal kon binnentikken na een snelle aanval over rechts (59’ 0-2). Een tot het bittere einde strijdende thuisploeg moest de kelk nog tot op de bodem ledigen na de rode kaart van Tom Wertelaers (2x geel ; 77’) en een derde doelpunt van de bezoekers (86’  0-3 Lowies ) die gretig profiteerden van de ontstane ruimte. Bezoeker Stoffelen mocht nog wel ongestraft zwaar doorgaan op doelman Brecko maar gelukkig zonder al te veel erg voor de Achelse doelman. De volgende wedstrijd is zondag 10 maart om 15.00 uur. Dan speelt Achel de uitwedstrijd tegen Daring Huvo Jeuk.

Powered by Blog Grabber