Achel VV geeft Herkol pak slaag

Groen-wit won zondag op het veld van SV Herkol de enige Noordlimburgse derby van 1ste provinciale met onwaarschijnlijke 0-6 cijfers Onder impuls van een beresterke en alomtegenwoordige Jonas Van Der Wiel had groen-wit voor de pauze zijn schaapjes al op het droge (0-3) maar ging in de 2de helft op haar…Achel VV geeft Herkol pak slaag

14-12-2018 11:46 – Ingezonden door Redactie

Groen-wit won zondag op het veld van SV Herkol de enige Noordlimburgse derby van 1ste provinciale met onwaarschijnlijke 0-6 cijfers Onder impuls van een beresterke en alomtegenwoordige Jonas Van Der Wiel had groen-wit voor de pauze zijn schaapjes al op het droge (0-3) maar ging in de 2de helft op haar elan verder en verdubbelde uiteindelijk nog de score tot 0-6 Een morele opsteker na het vaak onterechte puntenverlies van de voorbije weken !

Al in de 1ste minuut verscheen de vrijgespeelde Bert Van Den Dungen alleen voor doel maar de uitgekomen doelman Franken voorkwam erger Enkele minuten later kwam groen-wit goed weg toen Gert Timmermans aan de overkant op de rand van het strafschopgebied aan de noodrem moest trekken De vrije trap werd hoog over getrapt Aan beide zijden werd er met open vizier gestreden maar het waren de bezoekers die de wedstrijd steeds meer in handen namen Een knappe counter van groen-wit eindigde met een schot voorlangs van de mee opgerukte Jasper Vandebroek (21’) maar enkele minuten later stuurde Glen Huibers dezelfde Jasper Vandebroek diep op rechts en diens strakke voorzet werd door een zwevende Jan Smolders aan de 2de paal binnengekopt (30’ 0-1)
Groen-wit ging door en even later was er een knappe driehoek Smolders-Van Der Wiel-Niels Vandebroek waarbij deze laatste op de uitgekomen doelman knalde (33’) Onmiddellijk daarop werd Bert Van Den Dungen op links diep gestuurd en zijn afgemeten voorzet werd door de inlopende Jasper Vandebroek binnengetrapt (34’ 0-2) Op slag van rust zette een niet van de bal te zetten Jan Smolders een aalvlugge Bert Van Den Dungen alleen voor doel en Bert schoof beheerst de 0-3 ruststand binnen (45’ 0-3)
Ook na de koffie liet Achel VV de thuisploeg niet in zijn spel komen en zette hoog druk Verder dan enkel hoekschoppen raakte Herkol niet en groen-wit werd steeds gevaarlijker Na knap samenspel Smolders-Van Der Wiel in de rechthoek werd het afleggertje van Jan netjes door Kevin Wielockx binnengetrapt (69’ 0-4) Jan Smolders mocht even later ook nog alleen op de Herkoldoelman af, omspeelde hem maar zijn schot strandde op de doelpaal En ook uitblinker Jonas Van Der Wiel dribbelde zich knap vrij in de rechthoek maar krulde de bal met zijn rechter op de deklat Toch moest de thuisploeg de kelk tot op de bodem ledigen Jan Smolders zette nogmaals Bert Van Den Dungen op weg naar doel voor diens 2de doelpunt (80’ 0-5) en ook invaller Joris Hermans pikte zijn doelpuntje mee toen hij vlak voor tijd in twee tijden mocht binnenknallen (89’ 0-6)

Powered by Blog Grabber