Achel VV gelijk tegen Zepperen-Brustem: 2-2

De wedstrijd zaterdagavond op De Siggert werd voorafgegaan door een druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie en de aanwezigen zagen een pittige en aantrekkelijke wedstrijd met doelkansen aan beide zijden, gekruid…Achel VV gelijk tegen Zepperen-Brustem: 2-2

25-01-2019 11:20 – Ingezonden door Redactie

De wedstrijd zaterdagavond op De Siggert werd voorafgegaan door een druk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie en de aanwezigen zagen een pittige en aantrekkelijke wedstrijd met doelkansen aan beide zijden, gekruid met 4 doelpunten, waarin groen-wit gelijke tred kon houden met een sterk Zepperen-Brustem. Een billijke 2-2 eindstand was het resultaat.

Het eerste doelgevaar kwam van de thuisploeg. Johnny Bekaert werd al dribbelend ten val gebracht in het strafschopgebied maar de scheidsrechter zag er geen graten in (3’). Op het kwartier werd een Zepperse aanvaller diep gestuurd en door de snel uitgekomen Achelse doelman Maarten Brecko ten koste van een overtreding voor het strafschopgebied gestuit. Geel voor de Achelse doelman en gelukkig leverde de vrije trap niets op. Vijf minuten later werd Johnny Bekaert opnieuw in het strafschopgebied onderuit gehaald en dit keer wees de scheidsrechter wel naar de stip. Kevin Wielock zette de strafschop feilloos om (19’ 1-0). Zepperen nam het commando over, Ibricic rolde de linkerflank op maar trapte de kans gelukkig naast (33’). Even later was de gelijkmaker wel een feit toen een strakke lage voorzet via het scheenbeen van Tom Wertelaers ongelukkig in doel belandde (37’ 1-1). Na samenspel met Jasper Vandebroek kreeg Jonas Van Der Wiel nog een mooie kans voor de voeten maar zijn schot werd gekeerd door doelman Vandecaetsbeek. Maar nog voor de koffie kwam ook groen-wit nog een keer goed weg wanneer een attent uitgekomen Maarten Brecko een Zepperse counter ver voor zijn doel onschadelijk maakte en daarbij heel even onbewust de bal met de hand beroerde.
Na de pauze kwam de thuisploeg snel weer op voorsprong. Johnny Bekaert dolde even met zijn tegenstander op rechts en zijn voorzet werd door Joris Hermans aan de eerste paal knap afgerond (48’ 2-1). Zepperen kwam nog moeilijk aan kansen maar kwam toch op gelijke hoogte toen een hoekschop aan de 2de paal terug voor doel werd gekopt en Ibricic de gelijkmaker mocht binnenkoppen (71’ 2-2).  Groen-wit ontsnapte aan een achterstand toen even later een vrijschop door Zepperen op de kruising werd gekopt (79’). Bijna ontrolde zich acht minuten voor tijd een droomscenario voor groen-wit : een strakke één-twee tussen Joris Hermans en Jonas Van Der Wiel werd door deze laatste met een heerlijke krul richting verste hoek getrapt. Tot ontzetting van alles wat groen-wit kleurde, spatte de bal via de binnenkant van de bal aan de andere kant uit doel (82’). Maar ook Zepperen vergat het laken naar zich toe te trekken. Ibricic glipte nog door de Achelse defensie maar tikte, alleen voor doelman Maarten Brecko, de bal voorbij de verste paal buiten. Volgende wedstrijd:  zaterdag 26 januari om 20.00 uur: Zonhoven VV – K. Achel V.V.

Powered by Blog Grabber