Achel vv naar de 1e provinciale!

Achel VV is afgelopen zondag voor een overvol stadion De Siggert kampioen geworden in 2e provinciale. Het won met 2-0 van Tervant, maar van een leien dakje ging het niet. Achel stond immers voor de zware…Achel vv naar de 1e provinciale!

23-04-2018 12:01 – Ingezonden door Marc Faes – Foto’s Marc Faes

Achel VV is afgelopen zondag voor een overvol stadion De Siggert kampioen geworden in 2e provinciale. Het won met 2-0 van Tervant, maar van een leien dakje ging het niet. Achel stond immers voor de zware taak om minstens even goed te doen als de 2e in de stand, Reppel, dat slechts 2 punten achter Achel VV stond.

Bij een gelijkspel van Achel en winst van Reppel, zou de titel naar de laatstgenoemde gaan. Aan de sfeer in het stadion zal het alvast niet gelegen hebben, en als snel bleek dat de bezoekers, die in de 2e helft van het klassement staan, het Achel niet gemakkelijk wilden maken. Net op het half uur kon captain Jan Smolders de openingstreffer scoren, maar daarna waren de kansen eerlijk verdeeld. De tweede helft kenmerkte zich tot vele kleine foutjes, zodat er niet altijd even aantrekkelijk voetbal te zien viel. In een slotoffensief van Tervant hield iedereen meermaals de adem in, maar 4 minuten in blessuretijd was het Raf Theunissen die voor dat verlossende extra doelpunt zorgde, waarna de feestvreugde kon losbarsten. Achteraf bleek dat een gelijkspel ook genoeg zou zijn geweest, want ook Reppel kon maar 1 puntje vergaren. En zo speelt Achel VV volgend jaar dus voor de eerste keer in haar bestaan in 1e provinciale!

Meer foto’s op https://tinyurl.com/AchelvvMarcFaes

Powered by Blog Grabber