Afvalgigant Leo van Gansewinkel overleden

Leo van Gansewinkel, oprichter van het internationaal bekende afvalbedrijf Van Gansewinkel, is dinsdag 12 februari op 80-jarige leeftijd overleden. Van Gansewinkel startte zijn bedrijf in 1964 op vanuit…Afvalgigant Leo van Gansewinkel overleden

15-02-2019 10:29 – Ingezonden door Redactie – foto Jos Meusen

Leo van Gansewinkel, oprichter van het internationaal bekende afvalbedrijf Van Gansewinkel, is dinsdag 12 februari op 80-jarige leeftijd overleden. Van Gansewinkel startte zijn bedrijf in 1964 op vanuit zijn geboortedorp Maarheeze. Doorheen de jaren bouwde Van Gansewinkel een imperium op in het ophalen van afval, het sorteren en recupereren van grondstoffen. Sinds 2016 is het bedrijf in handen van het Britse bedrijf Shanks en momenteel draagt het bedrijf de naam Renewi. Naast het zakenleven was hij ook sociaal geëngageerd. Zo steunde hij diverse lokale stichtingen zoals De Mijl van Mares en zette hij zijn schouders onder het project ‘Hof van Cranendonck’, een project dat uiteindelijk toch geen doorgang kende.

Leo van Gansewinkel is een heel bekend man in de Nederlandse zakenwereld, niet enkel als handelaar maar ook als multimiljonair. Jarenlang stond hij in de Quote 500, de lijst van rijkste Nederlanders. Zonen Rob en Stan maakten het nieuws omtrent het overlijden van hun vader bekend. Leo zelf woonde de laatste jaren van zijn leven in Zwitserland, aldaar overleed hij in het Zwitserse ziekenhuis in Luzern. De zonen laten weten dat vader al langer met zijn gezondheid sukkelde, maar dat het overlijden toch nog onverwachts was. De uitvaart zal in Zwitserland plaatsvinden.

Foto Jos Meusen

Powered by Blog Grabber