Algemene begraafplaats sprookjesachtig verlicht

Tijdens verschillende activiteiten werd de voorbije weken stilgestaan bij het gedenken en herdenken van overleden dierbaren. Van der Stappen uitvaartverzorging gaf in deze periode belangeloos medewerking…Algemene begraafplaats sprookjesachtig verlicht

18-11-2018 13:56 – Ingezonden door Redactie – Foto Johan Horst

Tijdens verschillende activiteiten werd de voorbije weken stilgestaan bij het gedenken en herdenken van overleden dierbaren. Van der Stappen uitvaartverzorging gaf in deze periode belangeloos medewerking aan diverse initiatieven op dit gebied. Zo heeft van der Stappen uitvaartverzorging de Allerzielenprentjes mogen verzorgen voor herdenkingen in diverse parochies en zorgcentra. Ook werd afgelopen zaterdag voor de achtste keer Allerzielen Allicht georganiseerd op de Algemene Begraafplaats te Budel.
Allerzielen Allicht
Bij aankomst op de Algemene Begraafplaats was direct de warme gloed zichtbaar van de vele fakkels en lichtjes die waren ontstoken langs de brede toegangspad van de begraafplaats. Speciale blikvanger is ieder jaar weer de molen Janzona die door de molenaar in een mooie stand richting de begraafplaats is gezet en met de fraaie uitlichting een sprookjesachtig decor vormt voor de ingetogen sfeer tijdens Allerzielen Allicht. Rouwtherapeute Jeanne van Mierlo was aanwezig om ook kinderen op een speelse manier te betrekken bij het herdenken. Ze konden een hartenboodschap maken en deze ophangen in de boom van liefde. Onder de overkapping kon men genieten met een kopje koffie, thee of warme chocomel van de gastvrijheid van de familie Mennen van Zaal De Wielerbaan en kijken naar de mooie bloemencreaties van Christianne. Bij de opening van Allerzielen Allicht 2018 kon men luisteren naar de ingetogen klanken van Cappella Novare. Patrick van de Kerkhof zorgde ervoor dat iedereen zich lekker kon warmen aan het knapperende houtvuur. De gastvrouwen van Van der Stappen waren ook paraat en boden een ieder die dat wilde de gelegenheid om een kijkje te nemen in het uitvaartcentrum. Ook hier kon men in alle rust praten, herdenken of een kopje koffie drinken.
Lichtpuntjes in de duisternis
“Het belangrijkste aandeel werd echter geleverd door de vele nabestaanden die naar de Algemene Begraafplaats waren gekomen. Zowel tijdens Allerzielen Allicht, maar ook in de vroege vooravond waren  namelijk honderden graven voorzien van allerlei varianten van lichtpuntjes. Deze vele lichtjes in allerlei kleuren gaven ook dit jaar weer een sprookjesachtig beeld op de begraafplaats”, aldus Martin Horst, Register Uitvaartverzorger bij van der Stappen Cranendonck. Volgend jaar zal Allerzielen Allicht ook weer worden verzorgd op de eerste zaterdag van november.

Powered by Blog Grabber