Altweerterheide verslaat VV Maarheeze

Met een ontmoeting tussen de nummers 13 en 10 van deze klasse en zes punten verschil stond er veel op het spel. Altweerterheide heeft een laatste strohalm om de kloof naar een veilige positie te verkleinen en vv Maarheeze kan de degradatiezone verder achter zich laten.Altweerterheide verslaat VV Maarheeze

14-03-2019 14:12 – Ingezonden door Redactie

Met een ontmoeting tussen de nummers 13 en 10 van deze klasse en zes punten verschil stond er veel op het spel. Altweerterheide heeft een laatste strohalm om de kloof naar een veilige positie te verkleinen en vv Maarheeze kan de degradatiezone verder achter zich laten.?
De stormachtige wind maakte dat de wedstrijd van bedenkelijk niveau bleef. Veldspel was voor beide teams niet mogelijk met een harde wind diagonaal over het veld. Toch kwamen beide teams in de 1e helft tot een aantal kansen. In de 12e minuut scoorde Altweerterheide met een kopbal laag in de verre hoek. Vervolgens drongen de voetballers van vv Maarheeze aan en dat leidde tot twee kansen op de gelijkmaker kort achter elkaar. Koen Wilbers en Remy Verhoeven wisten de bal niet tot doelpunt te promoveren. Net voor rust moest keeper Tom Geurts nog tweemaal de bal onder de lat weghalen, zodat de achterstand niet verdubbelde.

In de tweede helft bleven echte doelkansen lang weg. Maarheeze poogde het spel te maken, maar slaagde er niet in de bal kansrijk in het doelgebied te krijgen. Altweerterheide loerde op de counter. In de 75e minuut viel de bal voor Maarheeze eindelijk goed. In een rebound kopte Remy de bal over iedereen in het dak van het doel: 1-1. Daarna wilde Maarheeze nog vol voor de winst gaan. Echter een uitbraak in de 85e minuut over de rechterkant leek te eindigen met een schot op de paal, maar de terugspringende bal was voor een aanvaller van Altweerterheide: 2-1. Hierna bleef Maarheeze onmachtig om nog een kans te creëren op de gelijkmaker.  ?
Komende zondag ontvangt Maarheeze de koploper uit de 4e klasse: ONDO uit Asten-Heusden. Een wedstrijd waar het team van Trainer Richard van de Kerkhof vrij van hooggespannen verwachtingen zich kan meten met de waarschijnlijke kampioen. Met de steun van de Maarheeze-supporters is er wellicht iets mogelijk waar je qua ranglijst niet op telt.

Powered by Blog Grabber