BBC Pelt kampioen in tweede provinciale

Basketbalclub BBC Pelt keert na twee jaar afwezigheid terug in de hoogste provinciale herenafdeling. Dankzij de 92-66 overwinning afgelopen zaterdag, op de laatste speeldag tegen Heusden, werd de titelstrijd…BBC Pelt kampioen in tweede provinciale

21-04-2018 20:45 – Ingezonden door Redactie

Basketbalclub BBC Pelt keert na twee jaar afwezigheid terug in de hoogste provinciale herenafdeling. Dankzij de 92-66 overwinning afgelopen zaterdag, op de laatste speeldag tegen Heusden, werd de titelstrijd beslecht in het voordeel van de Overpeltenaren. Runner-up Lummen verloor een wedstrijd meer dan de kersverse kampioen.
In sporthal De Wingerd in Overpelt kon middenmoter Heusden het vaandelteam van Pelt in de eerste helft nog knap bijbenen. Na een gelijkgaande start (10-8) duwden Jago Demarest en Jan Deckers het gaspedaal in. Maar in het tweede kwart (27-19) liet Pelt verdedigend enkele steekjes vallen en kon Heusden met enkele driepunters bijbenen (37-38). Duane Geerlings vond een gepast antwoord: 48-41 (rust). Na de pauze was er geen maat meer op de thuisploeg. Een strakke verdediging en mooi samenspel zorgden voor de definitieve kloof. Een hardwerkende Cas Wolters en Jeroen Smetsers brachten de thuisploeg naar 65-47. Daarna kon de kampioensploeg rustig domineren en verder uitlopen.
Na afloop werden Wouter de Hert, Jeroen Smetsers en Tom Vangeel gehuldigd. Het drietal stopt met basketballen bij Pelt.

Powered by Blog Grabber