Beter Budel weer 31 dagen aan de slag

Het liefste zou ze leven in een schone wereld. Tijdens een reis naar Canada realiseerde ze zich hoe schoon het daar is en hoe raar het is dat dat in Nederland geen gemeengoed blijkt te zijn.Beter Budel weer 31 dagen aan de slag

18-03-2019 14:14 – Ingezonden door Anique van der Leegte

Het liefste zou ze leven in een schone wereld. Tijdens een reis naar Canada realiseerde ze zich hoe schoon het daar is en hoe raar het is dat dat in Nederland geen gemeengoed blijkt te zijn. Maar een betere wereld begint bij jezelf. Of, in haar geval, een Beter Budel begint bij jezelf. Daarom is maart weer een maand van ‘devotion’. Voor de vijfde keer ruimt Esther Fransen een maand lang elke dag zwerfafval op.

Door: Anique van der Leegte

Twee jaar geleden is Esther begonnen met haar acties. Eerst alleen, maar inmiddels heeft ze meer mensen aangestoken met haar enthousiasme. Zo is ze regelmatig met het onthaalteam op pad gegaan en is ze maandelijks te vinden bij de actie die Pro6, geïnspireerd door Esther, organiseert. En nu dus weer elke dag op pad in maart. Dat haar acties niet onopgemerkt zijn gebleven, is duidelijk. Inmiddels werkt ze samen met de gemeente en gaat ze mee naar scholen. De gastlessen die daar rondom het thema Zwerfafval en Duurzaamheid gegeven worden, zijn met ervaringsdeskundige Esther nog leuker en interessanter. En sinds twee weken heeft Esther haar eigen poster.

Esther geeft zwerfafvalvrijwilligers, zogenaamde ZAPpers, in Cranendonck een gezicht en wil dat iedereen weet wat ze doet en waarom. In samenwerking met de gemeente is daarom een poster gemaakt die inmiddels door heel de gemeente hangt, vooral op plaatsen waar het qua zwerfafval volgens Esther slecht gesteld is. “Esther houdt het hier schoon, jij ook?!” staat er op de poster. Het is een oproep aan iedereen die het ziet: zorg ervoor dat je haar helpt door niets op de grond te gooien. Zo houden we samen de gemeente een schone plek om te wonen en te leven. Want een Beter Budel begint niet alleen bij Esther, het begint bij ons allemaal.

Powered by Blog Grabber