Bewoners AZC Cranendonck zetten zich in tijdens NL Doet

“Vorig jaar hebben we al enkele bewoners van het AZC laten deelnemen aan NL Doet en dit was zo’n groot succes dat we ook dit jaar meedoen!” Aan het woord is Pim Scheepmaker, woonbegeleider op het AZC Cranendonck….Bewoners AZC Cranendonck zetten zich in tijdens NL Doet

14-03-2019 14:16 – Ingezonden door Redactie – Foto Jos Meusen

“Vorig jaar hebben we al enkele bewoners van het AZC laten deelnemen aan NL Doet en dit was zo’n groot succes dat we ook dit jaar meedoen!” Aan het woord is Pim Scheepmaker, woonbegeleider op het AZC Cranendonck. “Meer nog, dit jaar klussen we zelfs op drie plaatsen!” De eerste klusdag ging door afgelopen woensdag bij Stichting De Klimroos.

De landelijke campagne NL Doet zet vrijwilligerswerk in de kijker en spoort iedereen aan om enkele dagen in het jaar vrijwillig de handen uit de mouwen te steken. NL Doet is een initiatief van het Oranje Fonds. Ook in Cranendonck zijn er verschillende projecten op poten gezet en wordt er flink geklust door vrijwilligers. Ook de bewoners van het AZC Cranendonck konden zich hiervoor aanmelden en dat werd massaal gedaan. “Vorig jaar bleek er vanuit de bewoners al veel interesse te zijn om zich in te zetten voor dit project,” legt Johan Vliegen, woonbegeleider van het AZC, uit.

“Dit jaar hebben we weer een oproep gelanceerd en uiteindelijk hebben we drie instanties gevonden waar we vrijwilligerswerk gaan uitvoeren.” Johan Vliegen is geen onbekende in de regio. Jarenlang was hij voorzitter van Stichting De Klimroos, een organisatie die activiteiten organiseert voor mensen met een handicap. “Ondertussen ben ik vice-voorzitter bij deze stichting en als woonbegeleider van het AZC was een samenwerking tussen beide met het oog op NL Doet snel gerealiseerd,” aldus Johan. “Een zestal bewoners zijn afgelopen woensdag een namiddag aan de slag gegaan bij De Klimroos waar ze onder andere de blokhutten hebben voorzien van een likje verf, het terras hebben gereinigd,… achterstallige klussen die toch weer voor een mooi resultaat zorgen! Trouwens, we zijn momenteel de laatste hand aan het leggen aan een permanente samenwerking tussen AZC en De Klimroos. Zo zullen er voortaan enkele bewoners wekelijks de vaste tuinploeg van De Klimroos komen versterken.” Maar er staan nog enkele NL Doet klusjes op het programma want vrijdag 15 maart zullen opnieuw een zestal bewoners van AZC de handen uit de mouwen steken, deze keer in zorgcentrum Marishof in Maarheeze en op zaterdag gaan ze aan de slag bij visvijver ’t Tipke in Maarheeze. “Uit de vele aanmeldingen die we mochten ontvangen van de bewoners van het AZC blijkt dat ze erg graag hun steentje willen bijdragen in onze gemeente.” Het AZC Cranendonck is trouwens zelf ook nog op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten bij de diverse diensten die het AZC aanbiedt. Denk aan begeleiding van de vrouwenactiviteiten, beheren van de recreatiezaal en begeleiding van de kinderactiviteiten. Voor meer informatie over deze functies kijk zeker op www.coa.nl -> locatie Budel – Cranendonck.

Foto Jos Meusen

Powered by Blog Grabber