Biestwandeling in Weert

Op zondag 10 maart wordt er een wandeling over De Biest georganiseerd.Biestwandeling in Weert

11-03-2019 10:26 – Ingezonden door Redactie

Op zondag 10 maart wordt er een wandeling over De Biest georganiseerd. De gids vertelt u bijzonderheden over een aantal bijzondere gebouwen die beeldbepalend zijn voor deze wijk, zoals het vroegere kasteel van de graven van Horne, de Tiendschuur, het Charitasgebouw en de poortgebouwen van zorgcentrum Hieronymus. We brengen een bezoek aan de voormalige kloosterkerk en de kloostertuin. Langs de Zuid-Willemsvaart over het Verliefdenlaantje wandelen we terug naar het vertrekpunt. Hier krijgt u informatie over het ontstaan van de Zuid-Willemsvaart en de belangen voor Weert. De realisatie van “de kanaal” was ook de aanzet voor industrialisatie van Weert. Denk hierbij aan de scheepswerf en de kleipijpenfabriek op de Biest. Nieuwsgierig? Loop dan eens met onze stadsgids mee. Deelname is € 3,–  De wandeling duurt ca. 1,5 à 2 uur. Vertrekpunt: om 14.00 uur St. martinuskerk. Het is uiteraard ook mogelijk om op een voor u geschikte datum en tijd een stadswandeling te boeken. Ook een culinaire stadswandeling behoort tot de mogelijkheden. Zie onze website www.stadsgidsenweert.nl

Powered by Blog Grabber