‘Bij jou op Schoot’ zoekt bijzondere verhalen en plekjes

Een selectie van deze inbreng wordt gebundeld in een bijzonder boek over Budel-Schoot. Hierin worden dorpsbewoners op kunstzinnige wijze geportretteerd.‘Bij jou op Schoot’ zoekt bijzondere verhalen en plekjes

19-02-2019 14:28 – Ingezonden door Roy

Een selectie van deze inbreng wordt gebundeld in een bijzonder boek over Budel-Schoot. Hierin worden dorpsbewoners op kunstzinnige wijze geportretteerd. Dit gebeurt in woord en beeld. Het kunstboek moet een ode aan het dorp worden.
Een verzoek van De Toeters om een kunstwerk te maken ter gelegenheid van het 66-jarig jubileum vormde de aanleiding voor het project.
Een ander onderdeel van het project is een buitenexpositie. Foto’s uit het boek worden naar verwachting dit voorjaar getoond op grote banieren in het dorp. Daarnaast wordt via lessen op basisschool De Wereldwijzer in beeld gebracht met welke blik basisscholieren naar hun woonplaats kijken.
Galerie en atelier Beeldentemmers wordt gerund door het kunstenaarsechtpaar Jorrit de Kort en Angeline Maas. Maas, die haar roots in Budel-Schoot heeft, maakte eerder het kunstboek ‘La Place Dor’. Hierin staat haar huidige woonplaats Budel-Dorplein centraal.
Voor het boek en de expositie over Budel-Schoot is Beeldentemmers op zoek naar bijzondere locaties, bekende of markante dorpsfiguren, of mensen die een bijzonder verhaal over zichzelf of hun dorp te vertellen hebben. Niet alleen de meest pittoreske plekjes in het dorp komen hiervoor in aanmerking.

‘Bij jou op Schoot’ wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Voor meer informatie of het aanmelden van een plek of persoon: info@beeldentemmers.nl. Ideeën of suggesties kunnen ook worden aangeleverd via de ideeënbus in de Plus-supermarkt in Budel-Schoot.

Powered by Blog Grabber