Bijeenkomst herstructurering WICO

Op donderdag 30 maart kwam Vlaams parlementslid en onderwijsexpert Koen Daniëls naar buurthuis Damsheide in Neerpelt om een presentatie te geven over het onderwijs en het kaderdecreet secundair onderwijs. Daniëls is een bijzonder bekwaam spreker die nagenoeg de hele situatie van het onderwijs in Vlaanderen…Bijeenkomst herstructurering WICO

07-04-2018 14:14 – Ingezonden door Redactie

Op donderdag 30 maart kwam Vlaams parlementslid en onderwijsexpert Koen Daniëls naar buurthuis Damsheide in Neerpelt om een presentatie te geven over het onderwijs en het kaderdecreet secundair onderwijs. Daniëls is een bijzonder bekwaam spreker die nagenoeg de hele situatie van het onderwijs in Vlaanderen kent. Hij slaagde erin op een zeer overtuigende wijze de vele aanwezigen zo’n anderhalf uur te boeien met zowel een overzicht van de huidige situatie van het onderwijs in Vlaanderen als alles wat hierover wel of niet in het wetboek staat. Hij wist aan te geven dat ondanks een daling van de kennis van de leerlingen in het algemeen wij toch nog wel het land zijn met het 2e beste onderwijs in Europa en zelf 7e staan op de wereldranglijst. Na de presentatie van ruim anderhalf uur was er na de pauze gelegenheid tot vragen stellen. Vragen die rechtstreeks betrekking hadden op de eerder aangekondigde herstructurering van WICO zijn er echter nauwelijks gesteld. Een groep ongeruste ouders hebben namelijk klacht ingediend tegen het feit dat zij en de schoolraad niet vooraf op de hoogte waren gebracht over de plannen waardoor volgens hen het participatiedecreet geschonden werd. Een van de plannen is om van het Sint-Hubertus-college een eerstegraadsschool te maken en men voor de tweede en derde graad terecht zal kunnen in de andere WICO scholen. Als afsluiting van de avond heeft Daniëls in alle objectiviteit getracht een zo goed mogelijke samenvatting te geven. Hij vindt het uiteindelijk goed dat scholen samensmelten. Zo kunnen ze gezamenlijke aankopen doen, boekhouding en dergelijke samenvoegen en vakken waar slechts enkele leerlingen zitten (bijv. Latijn) samenvoegen.

Powered by Blog Grabber