Biljartkring Cranendonck: Jan Soors Persoonlijk Kampioen 2e Klasse 2018

De finalewedstrijden in de tweede klasse werden dit  jaar georganiseerd door B.V. “De Wielerbaan” in Café “De Wielerbaan” te Budel. Van totaal 15 deelnemers plaatsten 6 spelers zich voor deze finale. In…Biljartkring Cranendonck: Jan Soors Persoonlijk Kampioen 2e Klasse 2018

05-05-2018 09:55 – Ingezonden door Redactie – Foto Jan Soors

De finalewedstrijden in de tweede klasse werden dit  jaar georganiseerd door B.V. “De Wielerbaan” in Café “De Wielerbaan” te Budel. Van totaal 15 deelnemers plaatsten 6 spelers zich voor deze finale. In deze finale worden 5 ronden gespeeld, waarbij iedere speler het telkens opneemt tegen een van de 5 overige deelnemers en altijd weer goed is voor de nodige spanning.

Tot en met de derde ronde waren het afwisselend Harrie Aarts (6punten) en Jan Soors (4 punten) die de leiding namen. In ronde 4 zette Jan Soors de zaak op scherp door zijn partij te winnen terwijl Harrie Aarts zijn partij verloor. Beide spelers stonden nu met 6 punten op gelijke hoogte zodat de vijfde en laatste ronde de beslissend zou gaan worden. In de vijfde en laatste ronde kwam het tot een rechtstreekse confrontatie tussen beide spelers. Tijdens een zenuwslopende partij bleek Jan Soors over de beste zenuwen te beschikken en besliste de partij in zijn voordeel. Hiermee werd hij uitgeroepen tot persoonlijk kampioen klasse 2 2018. Albert Clement wist op de valreep nog zijn laatste partij te winnen van Thieu Rampen in 24 beurten waardoor hij de 3e plaats voor zich opeiste.

Eindstand elders op de sportpagina’s.

Powered by Blog Grabber