Bingo bij Driekoningenfeest Samana Boseind-Pelt

Op zaterdag 12 januari  vierde Samana-Boseind naar jaarlijkse gewoonte het Driekoningenfeest.  De kernleden hadden zaal de Kentings in de voormiddag stemmig ingericht voor de 86 deelnemers, die in de…Bingo bij Driekoningenfeest Samana Boseind-Pelt

21-01-2019 11:40 – Ingezonden door Redactie

Op zaterdag 12 januari  vierde Samana-Boseind naar jaarlijkse gewoonte het Driekoningenfeest.  De kernleden hadden zaal de Kentings in de voormiddag stemmig ingericht voor de 86 deelnemers, die in de namiddag verwacht  werden. Na de nieuwjaarsbrief van de voorzitster en een bezinningstekstje wordt meteen van wal gestoken met een Bingo-spel. Het is een spel dat altijd gesmaakt wordt . Er worden vijf reeksen gespeeld met vele prijzen.  Het is vermeldenswaardig dat alle prijzen door de plaatselijke handelaars werden geschonken. Voor een toevallige toeschouwer valt het op hoe een luidruchtig babbelende gemeenschap plots langdurig tot stilzwijgen kan bewogen worden zodra de nummertjes worden  afgeroepen, tot het moment dat een kreet “Bingo” de zaal weer tot geroezemoes brengt. Om de spanning een beetje te breken is er halverwege een tas koffie. En het feest wordt echt een feest met een warm gerecht en aansluitend een gebakje. De dag wordt afgesloten in de kerk met een eucharistieviering voorgegaan door E.H. pastoor Innocent en opgeluisterd door het kerkkoor die bekende kerstliederen brengen.  We vernemen dat de liturgie in het teken staat van het doopsel van Jezus en dat de Kersttijd daarmee afgesloten wordt.

Powered by Blog Grabber