Blindengeleidetegels voor betere toegankelijkheid

Bij de rotonde in Sint-Huibrechts-Lille werden blindengeleidetegels aangelegd. Deze zorgen ervoor dat blinden en slechtzienden zich beter kunnen oriënteren. Blindengeleidetegels hebben een afwijkende structuur…Blindengeleidetegels voor betere toegankelijkheid

15-10-2018 14:12 – Ingezonden door Redactie

Bij de rotonde in Sint-Huibrechts-Lille werden blindengeleidetegels aangelegd. Deze zorgen ervoor dat blinden en slechtzienden zich beter kunnen oriënteren. Blindengeleidetegels hebben een afwijkende structuur die blinden en slechtzienden helpen om de juiste weg te volgen. De persoon die er gebruik van maakt, kan met de voeten of de blindengeleidestok voelen waar hij of zij zich bevindt.

Toegankelijkheid bij nieuwe projecten
De tegels zijn aangebracht op de vijf zijtakken van de rotonde in Sint-Huibrechts-Lille, telkens ter hoogte van het zebrapad. Deze locatie geldt als een verkeersknooppunt met de bushalte in de buurt. “Bij heraanleg van wegen of mobiliteitsknooppunten besteden we steeds aandacht aan de toegankelijkheid voor blinden, slechtzienden en andersvaliden. Zo voorzagen we opstapvriendelijke bushaltes bij nieuwe fietspaden, zoals in de Zonhoekstraat en op de Hamonterweg”, zegt schepen van mobiliteit Liesbeth Fransen.

Brede toegankelijkheid
“We hechten veel belang aan toegankelijkheid in de breedste zin van het woord”, zegt burgemeester Raf Drieskens. “Denk maar aan een lift in het vernieuwde station, een verlaagde balie in het gemeentehuis en bibliotheek, een website die vlot raadpleegbaar is voor blinden en slechtzienden en aangepaste voorzieningen in de nieuwbouw van de petanque- en handboogclub.”

Powered by Blog Grabber