Bloemschikkers van Tuinhier Hamont presenteren…Summertime

HAMONT-ACHEL – Tuinhier Hamont organiseert al 35 jaar lang de cursus bloemschikken. En iedere 5 jaar laten de leden hun kunnen zien tijdens een mooie tentoonstelling. Dit jaar zal dit geheel baden in het…Bloemschikkers van Tuinhier Hamont presenteren…Summertime

10-08-2018 09:55 – Ingezonden door Redactie

HAMONT-ACHEL – Tuinhier Hamont organiseert al 35 jaar lang de cursus bloemschikken. En iedere 5 jaar laten de leden hun kunnen zien tijdens een mooie tentoonstelling. Dit jaar zal dit geheel baden in het (toepasselijke) thema ‘Summertime’ en iedereen is welkom op 17, 18 en 19 augustus in De Posthoorn te Hamont.

Lieve Eyskens, voorzitter van Tuinhier Hamont, en lid van de werkgroep Bloemschikken (bestaande uit 8 personen) vertelt: “Het thema Summertime is natuurlijk heel erg toepasselijk, gezien de hoge temperaturen van de afgelopen weken. Ook veel cursisten hebben hard gewerkt om enkele prachtige creaties te laten zien aan de bezoekers. Er komen 5 thema’s aan bod zoals ‘Zomeravond’, ‘Aan de waterkant’ en ‘Vakantie’.” Het onderdeel bloemschikken werd in 1983 geïntroduceerd bij Tuinhier Hamont. De drijvende krachten hierachter waren Christine Mertens en Therese Peeters, beide uit Hamont. De verschillende lesgevers blijven steeds de nieuwste trends op de voet volgen, waardoor de bloemschikkers enkele verrassende resultaten kunnen presenteren tijdens de tentoonstelling.

“Voor deze tentoonstelling hebben we trouwens onze krachten gebundeld met de leden van de cursus mandenvlechten,” vertelt Lieve. “Zo zal er voor ieder wat wils zijn. Want naast de tentoongestelde werken worden er demonstraties gegeven van zowel de bloemschikkers als de mandenvlechters. Bovendien zullen er ook verschillende werken te koop worden aangeboden. De tentoonstelling is dus zeker een bezoekje waard!” In totaal heeft Tuinhier Hamont 120 leden. De cursus bloemschikken telt nu 47 leden en de mandenvlechters zijn ondertussen al met 11. “Een hapje en een drankje zal natuurlijk niet ontbreken, want een gedeelte van zaal De Posthoorn zal omgetoverd worden tot cafetaria. “En om in het thema van Summertime te blijven zullen er ook ijsjes aangeboden worden!” lacht Lieve. De tentoonstelling zal al starten op de parking van De Posthoorn, en ook de inkomhal zal mooi aangekleed worden. De expo is geopend op vrijdag 17 augustus van 19.00 uur tot 22.00 uur, op zaterdag 18 augustus van 10.00 uur tot 20.00 uur en op zondag 19 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur. De inkom bedraagt slechts €4 en kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis binnen. De Posthoorn is gelegen aan de Groenstraat 6 in Hamont-Achel.

Powered by Blog Grabber