Boerenbrulluft Buul een kennismaking met Boer Tom

Tijdens Ut Get Beginne stonden ze op het podium: het Boerenpaar 2019 van c.v. Buulder Buk. Na vele weken van stille kriebels en heimelijke jeuk mochten ze eindelijk vertellen dat ze Boer en Boerin zouden…Boerenbrulluft Buul een kennismaking met Boer Tom

13-01-2019 08:48 – Ingezonden door Redactie – Foto Jos Meusen

Tijdens Ut Get Beginne stonden ze op het podium: het Boerenpaar 2019 van c.v. Buulder Buk. Na vele weken van stille kriebels en heimelijke jeuk mochten ze eindelijk vertellen dat ze Boer en Boerin zouden zijn, en wie ze hadden meegebracht als familieleden en getuigen. De kennismaking daar was echter kort en vluchtig, vandaar een verdere voorstelling via deze weg. Als Boer heeft de Boerenbrulluftcommissie dit jaar Tom van Osch weten te strikken. Boer Tom is 30 jaar jong, zoon van Cees van Toon en Bets van Osch en van Tineke van Harrie en Dina Ogier. En jao, dé is oet Maores. In het dagelijkse leven is hij voor het echie gehuwd met Steffi Kuipers. Samen hebben ze twee kindjes: Maud en Ties. Om de kost te verdienen werkt de boer bij de firma Upstairs. In zijn vrije tijd heeft de boer het maar druk met zijn hobbyvee, rondjes door Buul rijden op de tractor, toneel in Zurrik, en heeft hij iets met voetbal. Niet het spelen van het spelletje zelf, maar in het stadion als zijn PSV moet spelen, kun je hem er met zijn maten treffen. Tom is geen onbekende in de carnavalswereld. Jarenlang lid van c.v. De Deurzetters, dezelfde club als die van Prins Tijn I en Prinses Astrid. Voor deze club dus wel een heel bijzonder carnavalsjaar met een Prinsenpaar en de boer in Buul. Evenals zijn Boerin is hij actief op de Buulse Zittingen, waar hij ook dit jaar weer in de ton zal staan. Zijn buurman Frank Compen heeft hij gevraagd als pap. In de zomerdag komt die altijd kijken hoe boer Tom het gazon maait en drinken ze samen een potje bier om ondertussen te kijken wat er zoals voorbij komt rijden. Als mam heeft hij José Evers gevraagd. Zij is de moeder van Tijn (de prins van de Buulder Buk) en al heel lang een goeie kameroad van boer Tom. Hij kan er altijd terecht vur een kom koffie! De getuigen van de boer zijn Giel van Ool, vaste maat en clubgenoot bij CV de deurzetters, en dit jaar ook adjudant van het Prinsenpaar, dus dat zit wel goed. En tot slot Marcel Vermeulen, klasgenoot en ook nog collega sluit de rij van boer Tom. Zij nodigen jullie allemaal uit op de Boerenbrulluft 2019, zaterdag 26 januari. Tot dan. Meer info op de website: www.buulderbuk.nl of via Facebook.

Powered by Blog Grabber