Braderie Budel-Schoot staat ook volgend jaar op de kalender

De voetbalclub uit Budel-Schoot en Budel-Dorplein keek dit jaar, tijdens de 40ste editie van het evenement, alvast een keer mee over de schouders van harmonie Sint-Antionius. De muziekvereniging organiseerde…Braderie Budel-Schoot staat ook volgend jaar op de kalender

27-12-2018 11:40 – Ingezonden door Roy de Leijer – Archieffoto

De voetbalclub uit Budel-Schoot en Budel-Dorplein keek dit jaar, tijdens de 40ste editie van het evenement, alvast een keer mee over de schouders van harmonie Sint-Antionius. De muziekvereniging organiseerde de braderie vanaf eind jaren zeventig. Door een gebrek aan leden was het organiseren van omlijstende activiteiten voor de braderie de laatste jaren echter een stuk lastiger geworden.
Een noodkreet van de muziekvereniging leverde voldoende respons op om het evenement in ieder geval dit jaar te laten plaatsvinden. In actiegroep Budel van de stichting Campagneteam Huntington (CTH) en voetbalclub Rood-Wit’67 vond de harmonie extra ‘handjes’. Vanaf de komende editie wordt de complete organisatie van het evenement overgenomen door de voetbalclub.
Een commissie is onlangs begonnen met de voorbereidingen voor de braderie. “We hebben al een brainstormsessie gehouden. Daar is een aantal nieuwe plannen voorbijgekomen. Met de 2nd Hand Band is de eerst band al vastgelegd”, zegt Jolanda Lammers van voetbalclub Rood-Wit ‘67.
Ze geeft aan dat de samenwerking met EERI wordt stopgezet. Het evenementenbureau uit Sevenum verzorgde de laatste twee jaar de organisatie van het marktgedeelte. “Dat gaan we zelf doen”, weet Lammers.
Harold van Kuijk van harmonie Sint-Antionius is blij dat het evenement volgend jaar doorgaat. “Dat was ook altijd onze doelstelling”, zegt Van Kuijk, die jarenlang bij de organisatie betrokken is geweest.
De braderie vindt plaats op donderdag 30 mei. Voor meer informatie zie www.braderiebudelschoot.nl. De nieuwe website gaat binnenkort online.

Powered by Blog Grabber