Brons voor Vere van Breugel en Nienke Duisters

Afgelopen weekend is voor de 3e divisie-turnsters van Turnlust het wedstrijdseizoen gestart. In deze divisie wordt Turnlust vertegenwoordigd door Laura van Bakel in de categorie Jeugd 2 en door de senioren…Brons voor Vere van Breugel en Nienke Duisters

20-01-2019 11:51 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen weekend is voor de 3e divisie-turnsters van Turnlust het wedstrijdseizoen gestart. In deze divisie wordt Turnlust vertegenwoordigd door Laura van Bakel in de categorie Jeugd 2 en door de senioren Linda Broers, Ailish Meijers, Vere van Breugel, Monique Mulder, Irene Vonken en Nienke Duisters.
Laura heeft hard getraind de afgelopen periode en ze verscheen super gemotiveerd aan de start. Voor het eerst liet ze haar nieuwe oefeningen zien en deze werden goed ontvangen. Na een bijna foutloze wedstrijd eindigde Laura op de 5e plaats.
Vanwege een enorm groot deelnemersveld turnden de senioren verspreid over drie wedstrijden. Monique en Ailish beten het spits af. Monique turnde stabiel en werd 11e. Ailish turnde een nette wedstrijd, maar kende een paar kleine tegenslagen. Zij werd 15e.
In de tweede wedstrijd met senioren verschenen de door blessures geplaagde Vere van Breugel en debutante Linda Broers aan de start. Vere turnde voor het eerst sinds tijden een nagenoeg foutloze wedstrijd, wat resulteerde in een knappe 3e plaats. Linda liet zien prima mee te kunnen draaien in het niveau. Door een ongecontroleerde landing op sprong en een onfortuinlijke misser op brug eindigde zij op als 15e.
Nienke Duisters en Irene Vonken turnden in de laatste poule. Nienke turnde zoals altijd stabiel. Dit leverde haar de bronzen medaille op. Irene probeerde enkele nieuwe elementen uit, die niet volledig wedstrijdklaar bleken te zijn. Desondanks werd zij 12e.  
De doorstroming naar de regiofinale wordt bepaald na twee kwalificatiewedstrijden. De volgende kwalificatiewedstrijd wordt geturnd op 26 en 27 januari in Tilburg.
Foto 1: Irene Vonken en Nienke Duisters.
Foto 2: Laura van Bakel.

Powered by Blog Grabber