Buulse kluutjes bij VVV Cranendonck

Kluutje, een typisch Buuls woord voor een snoepje. Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat het woord “Kluutje” is verkozen tot het mooiste Budelse woord. Je vindt het Budelse Kluutje terug aan de gevel…Buulse kluutjes bij VVV Cranendonck

23-12-2018 18:05 – Ingezonden door Redactie

Kluutje, een typisch Buuls woord voor een snoepje. Het is alweer bijna 10 jaar geleden dat het woord “Kluutje” is verkozen tot het mooiste Budelse woord. Je vindt het Budelse Kluutje terug aan de gevel van het voorheen bekendste snoepwinkeltje van Budel “Lexke” in het centrum van Budel. Sinds kort zijn de Buulse kluutjes ook verkrijgbaar bij VVV Cranendonck, een klein blikje met enkele snoepjes erin. Een echt Buuls product ter promotie van onze streek met dit mooie woord. Traditioneel wordt er op de laatste dag van het jaar door de kinderen weer in het dialect gezongen tijdens het nieuwjaarszingen. Ook bij VVV Cranendonck zullen er die ochtend Kluutjes voor de kinderen klaarliggen. Met kerst en nieuwjaarsdag is VVV Cranendonck  gesloten. Op 24 december en 31 december zijn ze geopend tot 13.00 uur. De vrijwilligers van VVV Cranendonck en het Smokkelmuseum wensen u fijne feestdagen.

Powered by Blog Grabber