CDA op werkbezoek bij Os Thoes in Budel

Op uitnodiging van het CDA in Cranendonck brengen Tweede Kamerlid Erik Ronnes en de Brabantse Statenleden Marianne van der Sloot en Marcel Deryckere op vrijdag 16 november een werkbezoek aan het project Os Thoes in Budel, een kleinschalige woonvoorziening voor ouderen met een dementie.  CDA op werkbezoek bij Os Thoes in Budel

18-11-2018 19:10 – Ingezonden door Redactie

Op uitnodiging van het CDA in Cranendonck brengen Tweede Kamerlid Erik Ronnes en de Brabantse Statenleden Marianne van der Sloot en Marcel Deryckere op vrijdag 16 november een werkbezoek aan het project Os Thoes in Budel, een kleinschalige woonvoorziening voor ouderen met een dementie.  

Aanleiding voor het werkbezoek zijn de schriftelijke vragen die de Cranendonckse CDA-fractie recent aan het gemeentebestuur stelde over het woonzorg-vraagstuk voor ouderen. Met Os Thoes heeft Cranendonck een vooruitstrevende woonvorm voor ouderen met een zorgindicatie, maar hoe zit het met ouderen die geen zorgindicatie hebben? Hoe kunnen woonvormen als Os Thoes helpen om eenzaamheid tegen te gaan? Het zijn deze vragen die in het werkbezoek centraal staan en waarover de CDA-politici graag met betrokkenen in gesprek gaan. Het werkbezoek aan Os Thoes start om 15.00 uur. Vanaf ongeveer 15.30 uur praten de CDA’ers in gemeenschapshuis De Reinder door over de thema’s wonen, eenzaamheid en andere actuele onderwerpen. Eenieder die interesse heeft is van harte welkom om aan te schuiven, kennis te maken en mee te praten (adres: De Reinder: Grootschoterweg 119 te Budel-Schoot). Eric Peeters, gemeenteraadslid voor het CDA in Cranendonck en initiatiefnemer van dit werkbezoek: “Wat het CDA Cranendonck betreft is het bestrijden van eenzaamheid een belangrijke taak. Onderzoek laat zien dat eenzaamheid ernstige lichamelijk, psychische en financiële gevolgen heeft en is daarom een groot probleem. Als de leeftijd hoger wordt, neemt het gevoel van eenzaamheid vaak toe. Een van de manieren om eenzaamheid tegen te gaan, is door nieuwe woonvormen te realiseren die zelf zorgen voor contact met andere mensen. Os Thoes is daar een mooi voorbeeld van. Een goede reden om onze CDA-collega’s uit de Tweede Kamer en het Provinciehuis uit te nodigen hier eens te komen kijken én na te gaan hoe deze handschoen samen verder op te pakken.”

Powered by Blog Grabber