Chateau Eynderhoof 2018

Zondag 2 september:  Wijn- en bierdag in het Limburgs openluchtmuseum Het gaat de vrijwilligers van Eynderhoof niet om de hoeveelheid, de omzet of de prijs.Chateau Eynderhoof 2018

02-09-2018 09:03 – Ingezonden door Redactie

Zondag 2 september:  Wijn- en bierdag in het Limburgs openluchtmuseum
Het gaat de vrijwilligers van Eynderhoof niet om de hoeveelheid, de omzet of de prijs. Belangrijk is de demonstratie van het maken en vooral het verhaal achter de receptuur en de bereiding. Daar zijn de mannen en vrouwen van Eynderhoof zo trots op en dat willen ze graag met alle bezoekers delen.
Op deze wijn- en bier dag is er vooral veel aandacht voor de productie van de eigen wijn- en bierproductie. Deze is vooral niet bedoeld voor de consumptie in de herberg zoals veel van de eigen gerede producten, de befaamde vlaai en knapkoek. Het is gewoon heel leuk en spannend om bieren en wijn te produceren op ambachtelijke wijze en daar kan van geproefd worden. De wijnmaker zal de productie van wijn toelichten en de Eynder brouwers zijn op deze middag actief met het brouwen van bier. Bij beide producten is men heel kien op de eerlijke ingrediënten en de zorgvuldige toepassing van het ouderwetse brouwproces. Want net als bij koffie, thee en kaas is er ook bij wijn en bier steeds meer aandacht voor de herkomst en de productiewijze. De bezoekers kunnen (als ze 18+ zijn) proeven van karaktervolle wijnen en hele speciale bieren.
Het gaat in Eynderhoof niet alleen om de smaak. Tijdens de proeverij leer je op een andere manier bier en wijn drinken door er naar te kijken, bewust te ruiken, te proeven en uiteindelijk te beoordelen. Naast dat u veel leert over bier en wijn, ontdekt u ook uw eigen favorieten, want over smaak valt niet te twisten en ook eerlijke producten hebben een eigen kenmerk waar je van moet (leren) houden. Speciaal is het in ieder geval zeker en dat kun je op deze zondagmiddag beleven en bewonderen.
Naast het wijn- en bierproeven zijn de overige oude ambachten in bedrijf. Denk daarbij aan de dorpssmid, de mandenvlechter, de pottenbakker, de houtbewerkers, de drukker, de bakker, de molenaar, de schoenmaker en de schilder. Er is van alles te zien en te beleven.
Wat de vrijwilligers maken kan gekocht worden in het winkelke. De vlaai en knapkoek wordt in de herberg geserveerd met koffie of thee. De muziek wordt verzorgd door Mart Vervoort.
Het museum is op 2 september geopend van 13.00  tot 17.00 uur. U kunt gebruik maken van de museumjaarkaart.

Woensdag 5 september: Kindermiddag met o.a. bakken en clown Guit
Op deze BAK-middag gaan de kinderen, weer aan de slag met de deegrol. Groot en klein, getooid met schort en bakkersmuts, kunnen aan de slag om van het deeg een eigen broodje en een vlaaitje te bakken. Tijdens het bakproces kunnen de kinderen zich vermaken met Clown Guit en enkele kindergidsen. Is het baksel klaar, dan kan het in het museum opgegeten worden of mee naar huis. Deze middag is niet alleen erg leerzaam, maar tevens wordt van de kinderen ook enige creativiteit verwacht bij het versieren van het gebak. Eynderhoof, altijd iets te beleven!
Bekijk het kinderdag programma op: www.eynderhoof.nl

Powered by Blog Grabber